Військові оприлюднили подробиці загибелі бійця на Яворівському полігоні

Військові оприлюднили подробиці загибелі бійця на Яворівському полігоні

Фото: Сайт президента України

За попередніми даними, екіпаж однієї з машин піхоти випадково вистрілив у іншу, втративши орієнтування на місцевості.

Військовий на Яворівському полігоні загинув через порушення заходів безпеки.

Про це повідомляється на сторінці прес-служби "Оперативного Командування Захід" у Facebook.

"16 вересня 2016 року близько 22.00, на одному з полігонів Західного регіону, під час проведення планових занять із вогневої підготовки, в ході виконання вправ стрільб зі штатного озброєння бойових машин з ходу, в нічний час, було допущення порушення заходів безпеки", - йдеться у повідомленні.

За попередніми даними, екіпаж однієї з бойових машин піхоти втратив орієнтування на місцевості і прийняв за вогні, що підсвічують ціль, бортові вогні бойової машини піхоти, що знаходилась попереду.

"Керівник заняття, виявивши, що порушуються заходи безпеки, дав команду на негайне припинення вогню. Але екіпаж бойової машини встиг зробити постріл", - додали у прес-службі.

Як зазначається, унаслідок пробиття броні башти отримав вогнепальне поранення військовослужбовець, якому була надана перша медична допомога силами медроти бригади, а після цього чоловіка евакували до медзакладу. Проте поранений помер у швидкій.

Наразі призначено службове розслідування, всі обставини події встановлюються.

Нагадаємо, минулого тижня, 9 вересня, на Рівненському полігоні прогримів вибух, унаслідок якого постраждали сім військових. Як з'ясувалося, унаслідок необережного поводження вибухнув гранатомет.

Повʼязані теми:

Наступна публікація