Військові показали Порошенку протитанковий снаряд, який претендує стати найвлучнішим у світі

Військові показали Порошенку протитанковий снаряд, який претендує стати найвлучнішим у світі

Фото: ТСН

Українська розробка ще не надійшла в достатній кількості на озброєння вітчизняної армії.

День ракетних військ та артилерії відсвяткували на полігоні "Дівички" під Києвом на найвищому рівні за участі президента Петра Порошенка. Главі держави показали високоточний український снаряд "Квітник-Е", ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Ця зброя знищує танки на відстані 20 кілометрів і є точнішою за американський аналог Excalibur. "Екскалібур дає відхилення десь до 15 метрів. Цей снаряд попадає в хрестик – туди, куди ви світите", - пояснив конструктор Микола Клочко. Також президентові показали українсько-польську зенітну систему "Ромашка". Однак найбільше Порошенко зацікавився дистанційним керуванням з планшетів батареєю гармат.

Українські військові відзначають День ракетних військ та артилерії

Українські військові відзначають День ракетних військ та артилерії

Свої навички продемонстрували мінометні розрахунки, щоправда ці постріли були безшумними та безпечними. Міни були заправлені газом і пейнтбольними кульками, в котрі засипане борошно, бо метою була демонстрація влучності артилеристів, а не потужності зброї, тож димок від борошна позначав місце влучання снарядів на полігоні. На точності наголосив і сам президент у вітальному слові до бійців, яких закликав і надалі зростати в майстерності до встановлених критеріїв НАТО. Бойову ж потужність сьогоднішнього війська продемонстрували установки "Гвоздика", "Гіацинт" та інші.

Як уже повідомлялося, на свята президент заявив, що Україна отримає від США більш потужні комплекси радіоелектронної та контрабатарейної боротьби. За словами Порошенка, наразі вирішуються проблеми ведення артилерійської розвідки за допомогою активного використання безпілотних літальних апаратів.

Кореспондент ТСН Станіслав Фещенко

Повʼязані теми:

Наступна публікація