Військовий прокурор АТО назвав причину "феєрверку" на складі під Маріуполем

Військовий прокурор АТО назвав причину "феєрверку" на складі під Маріуполем

Фото: Reuters

Прокурор також зазначив, що факт недбалості військових, які зберігали боєприпаси в неналежних умовах, не викликає сумнівів.

Причиною пожежі і подальшої детонації боєприпасів на складі під Маріуполем став підпал сухої трави на сусідньому полі.

Про це заявив військовий прокурор АТО Олег Цицак в коментарі каналу "112 Україна".

Водночас він уточнив, що факт недбалості військових, які зберігали боєприпаси в неналежних умовах, не викликає сумнівів.

Нагадаємо, 22 вересня на складах боєприпасів військової частини поблизу Маріуполя сталася пожежа. Вогонь перекинувся на територію військової частини, в результаті чого почалася детонація боєприпасів.

За даним фактом поліція відкрила кримінальне провадження. Оперативне командування "Південь" одразу назвало причиною загоряння і наступних вибухів підпал на сусідньому полі невідомими цивільними особами. До ранку суботи, 23 вересня, пожежу вдалося ліквідувати.

Воднчоас правоохоронці основною причиною пожежі раніше називали навмисний підпал. "Я так розумію що фермери готували своє поле для орки і палили все, що залишилось. Учора був сильний вітер, і все перенеслося на територію", - розповів речник ЗСУ Сергій Фурдик.

Особи паліїв тепер намагається встановити поліція. Військові склади, а точніше те, що від них лишилося, обіцяють законсервувати – боєприпасів тут, найпевніше, не буде.

10 груп піротехніків розміновують територію складу боєприпасів, який палав поблизу Маріуполя

10 груп піротехніків розміновують територію складу боєприпасів, який палав поблизу Маріуполя

Повʼязані теми:

Наступна публікація