Військовий збирається судитись з кандидатом в президенти Олександром Вілкулом

Військовий збирається судитись з кандидатом в президенти Олександром Вілкулом

Фото: УНІАН

Під час агітації політика використали фейкове інтерв’ю бійця.

В Одесі демобілізований боєць збирається позиватись до кандидатом у президенти Олександра Вілкула за незаконне використання свого фото і публікацію інтерв’ю, якого насправді у нього не брали. У ньому йдеться, нібито боєць закликає голосувати за Вілкула, а це не відповідає дійсності, йдеться у випуску ТСН. 16:45.

Колишній військовий Олександр Голопотелюк називає це плювком в душу. Він досі не може оговтатися від побаченого. Про те, що він начебто підтримує кандидата в президенти Олександра Вілкула демобілізований боєць з позивним "Скіф" дізнався від  київського знайомого, письменника Романа Коваля. Тому газету кандидата принесли додому. На її шпальтах - фото "Скіфа", на яких він перебуває на лікарняному ліжку і лікує отримане під Мар’їнкою поранення ноги.

Під фото – розмова зі "Скіфом". У ній йдеться, що чоловік, який  у 2014 пішов на війну добровольцем і ледь вижив під щільним обстрілом, агітує голосувати за Олександра Вілкула. Крім того, називає його чи не єдиним кандидатом, який може закінчити війну на Донбасі.

Демобілізований боєць з Одеси збирається позиватись до Вілкула через фейкове інтерв'ю

Демобілізований боєць з Одеси збирається позиватись до Вілкула через фейкове інтерв'ю

"Мені закрався сумнів:  невже я помилився в людині? Це ж справжній бойовик української революції.  Тому я передзвонив Олександру і він пояснив мені ситуацію", - каже письменник Роман Коваль.

За словами "Скіфа", у статті немає жодного правдивого слова. Він не дозволяв публікувати своє фото і не давав представникам кандидата Вілкула інтерв’ю. Боєць збирається йти до суду, аби довести: в агітаційній газеті від його імені написали відверту брехню. Крім того, разом зі своїм адвокатом він готує скаргу в Центральну виборчу комісію.

Олександр Вілкул про ситуацію знає, але від коментарів утримується: "Цим займаються мої юристи. Після того як розберуться, я зможу дати чітку зрозумілу відповідь", - каже політик.

"Скіф" має намір особисто запитати Вілкула про те, чому його ім’я використали в політичній агітації.

Нагадаємо, кандидат в президенти України Олександр Вілкул приєднався до підписання меморандуму "Про чесні вибори".

Кореспондент ТСН Сергій Осадчук.

Повʼязані теми:

Наступна публікація