Проблемні 93%. Чому багатьох так сильно обурили слова психіатра Міноборони

Проблемні 93%. Чому багатьох так сильно обурили слова психіатра Міноборони

Проблемні 93%. Чому багатьох так сильно обурили слова психіатра Міноборони

Фото: скриншот з відео

Посадовець опинився у центрі скандалу.

18 вересня головний психіатр Міноборони Олег Друзь назвав 93% учасників АТО "потенційною загрозою для суспільства - "скритий ворог". Такі заяви спричинили справжній шквал обурення.

Скандальні заяви Друзя

У той день посадовець виступав на круглому столі Комітету ВР з питань охорони здоров'я, де головною темою були психологічна реабілітація учасників АТО і зменшення кількості самогубств. 

"Як свідчить міжнародний досвід, учасники бойових дій після повернення до мирного життя можуть стати загрозою як для власних сімей, так і для всього суспільства. За статистикою, 98% з них потребують кваліфікованої підтримки та допомоги внаслідок дії бойових стрес-факторів. Розлади характеризуються високим рівнем конфліктності, підвищеною агресією, низькою працездатністю, загостренням та розвитком хронічних захворювань, алкоголізмом, наркоманією, асоціальною поведінкою, підвищенням рівня суїцидів, скороченням тривалості життя", - сказав він на засіданні.

Реакція на висловлювання та наслідки

Ветеран АТО і волонтер Мартін Брест написав про ці заяви на власній сторінці у Facebook. 

"Головний психіатр МОУ, начальник клініки психіатрії ГВКГ полковник Друзь Олег Васильович сьогодні на "комітеті по вопросам охорони здоров'я" заявив (прочитав зі своєю презентації), що 93% учасників АТО є потенційною загрозою для суспільства ("Скритий ворог"). За його словами, 93% нас - проблемні, і нас потрібно лікувати. Полковник Друзь Олег Васильович не так давно був під слідством "за підозрою в отріманні хабара". До речі, навесні", - сказав він. 

Головний псіхіатр МОУ, начальник клиники психиатрии ГВКГ полковник Друзь Олег Васильевич сегодня на "комітеті з питань о...

Опубликовано Мартином Брестом 18 сентября 2017 г.

Заява Друзя стала поштовхом до початку флешмобу з хештегом # 1_із_93%. Користувачі соцмережах публікували фото, фотожаби, а також висловлювались щодо заяв Друзя.

Свежая идея коммерсантам. Футболки с принтом "93%" оч-чень хорошо пойдут, IMHO. И не сомневайтесь. Думаю, раскупят их все те же 93% "потенційно загрозливих для суспільства" :-)

Опубликовано Andriy Tsaplienko 19 сентября 2017 г.

зовсім бахнуті, обережно :)

Опубликовано Анной Ленской 20 сентября 2017 г.

Сегодня ажиотаж! Все хотят успеть попасть в 93%... Количество вакансий ограничено)))

Опубликовано Филином Донбассом-Украиной 19 сентября 2017 г.
Дехто навіть вирішив продавати шеврони "Каратель" із написом 93%. Деякі користувачі пишуть, що вже зверталися із скаргою на посадовця, інші сподіваються, що ніколи на потраплять до такого лікаря.
 

Офіційна відповідь на скандал не забарилася і вже сьогодні міністр оборони Степан Полторак звільнив Друзя і призначив службове розслідування. 

Щойно прийняв рішення про відсторонення від посади начальника клініки психіатрії Національного військово-медичного кліні...

Опубликовано Степаном Полтораком 20 сентября 2017 г.

Чим ще відомий головний психіатр Міноборони

Особливого шарму скандалу надає й те, що в травні на хабарі зловили посадовця Головного військового госпіталю Міноборони України та командира роти. І хоча тоді імена не озвучили, за інформацією ЗМІ, йдеться саме про Друзя.

Інцидент стався 15 травня, прокуратура міста Києва спільно зі Службою безпеки України в м. Києві та Київській області затримала на хабарі керівника структурного підрозділу Головного військово-медичного центру "Головний військово-медичний госпіталь" Міністерства оборони України та командира роти однієї з військових частин, що дислокується у Київській області.

Хабарники вимагали та одержали 62 тис гривень від військовослужбовця за надання висновку військово-медичної комісії про його непридатність до військової служби за станом здоров'я та можливість бути комісованим.

Повʼязані теми:

Наступна публікація