"ВКонтакте" та "Яндекс" заборонено на три роки. Подробиці санкційних списків

"ВКонтакте" та "Яндекс" заборонено на три роки. Подробиці санкційних списків

До переліку потрапили також кримські підприємства.

У додатку до указу про введення санкцій щодо російських компаній – перелік із 468 компаній з вказанням, на який термін запроваджено обмежувальні заходи. До переліку потрапили численні підприємства на Кримському півострові, які після окупації були переоформленні як суб'єкти господарювання РФ.

Так, до низки компаній запроваджуються санкції на один рік. Серед них: низка авіабудівних компаній та авіаперевізників, серед яких і найбільш відомий "Аерофлот", а також авіабудівельні компанії та аеропорти в Криму. Також до переліку заборон на один рік потрапила низка російських банків, включно з "Газпром Банком", телеканали "Перший" та "РТР-планета", що входить до структури холдингу "Россия 24". Суднохідні компанії, підприємства важкої промисловості, транспортно та приладобудівні компанії тощо.

Також під річними санкціями низка сепаратистських організацій на території окупованого Донбасу – зокрема, відомі угрупування бойовиків "Кальміус", "Оплот", "Призрак" тощо. Під санкціями Керченська переправа, окуповані порти та бази відпочинку у Криму.

До переліку компаній, щодо яких запроваджуються санкції на 3 роки потрапили: розробники антивірусів "Лабораторія Касперського" та "Доктор Веб", низка компаній-розробників програмного забезпечення, соцмережа "ВКонтакте", "Яндекс" із численими сервісами-сателітами, телеканали НТВ, "Звезда", "ТНТ_мережа", "Наше радіо", розробник облікової програми "1С" тощо.

Повʼязані теми:

Наступна публікація