"ВКонтакте" заявила, що обійшла блокування в Україні: Ткаченко доручив перевірити, чи це можливо

"ВКонтакте" заявила, що обійшла блокування в Україні: Ткаченко доручив перевірити, чи це можливо

Фото: УНІАН

Міністр повідомив, що має план заходів із протидії дезінформації, яка йде зокрема зі "Вконтакте".

Після того, як російська соцмережа "Вконтакте" повідомила українським користувачам, що тепер мобільним застосунком можна користуватися "без обмежень", міністр культури України Олександр Ткаченко доручив перевірити, чи дійсно ВК обійшла блокування. 

Про це він заявив на пресконференції з нагоди 100 днів на посаді.

"Проблема проникнення дезінформації, яка іде з "ВКонтакте" чи з російських телеканалів, дійсно вагома. Ми кілька разів зустрічалися в РНБО з цього приводу, є план заходів, сподіваюсь, що він буде реалізований. Стосовно "ВКонтакте" я попросив сьогодні, як тільки ми дізналися про цю інформацію, перевірити, чи насправді це реалістично", — сказав Ткаченко, додавши, що "цій історії потрібно протидіяти".

Міністр також додав, що протидіяти навалі дезінформації з Росії лише заборонами неможливо. "Її можна зупинити, навчаючись і перевіряючи інформацію, яку вони надають", — зазначив він. 

Нагадаємо, у неділю, 13 вересня, "ВКонтакте" повідомила, що розробники поліпшили роботу проксі в мобільному застосунку, тому для українських користувачів відтепер немає перешкод у використанні додатку. 

У травні 2020 року президент Володимир Зеленський подовжив заборону на російські соціальні мережі "ВКонтакте" та "Однокласники" на території України.

Повʼязані теми:

Наступна публікація