Влада Авдіївки просить українців припинити завалювати місто гумдопомогою

Влада Авдіївки просить українців припинити завалювати місто гумдопомогою

Місцеві вже мають усе потрібне та починають нахабніти.

У прифронтову Авдіївку продовжуть прибувати гуманітарні вантажі з усієї України. Пункт її розподілення облаштували в приміщенні школи, звідки через загрозу обстрілів перевели дітей до інших навчальних закладів, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Розмаїття продуктів поступилося місцем тоннам одягу, який виносять мішками. "Доньці куртку, онучці куртку, сину… А собі нічого не вибрала. Джинси хотіла – розтовстіла сильно", - каже одна з мешканок міста. Працівники міської ради власноруч сортують їжу: пересипають із мішків по пакетах цукор, борошно та крупи. У харчових наборах — печиво, макарони, консерви, чай і варення. Не додають лише закрутки, бо солоні помідори та огірки місцевих не цікавлять – мають свої запаси.

Гуманітарна допомога Авдіївці: чого в місті забагато, а чого не вистачає

Гуманітарна допомога Авдіївці: чого в місті забагато, а чого не вистачає

Продуктові набори вже отримали 70% жителів Авдіївки, а на складі тим часом лишаються тонни води, кілограми цукерок, мішки з овочами і крупами. Гуманітарної допомоги настільки багато, що дехто навіть продає отримані харчі на ринку, аби заробити гроші. Однак містян наразі цікавить не їжа, а будматеріали для відновлення пошкоджених обстрілами будинків. Таких за останні тижні в Авдіївці налічується з чотири сотні, тож завезених шиферу, руберойду, цегли та деревини вистачить не всім. Їх роздають лише після ретельного огляду будинків. "Хлопці приїздять на адресу, чоловік каже: мені треба 60 листів шиферу. Ну де 60, якщо 20? А вам що, шкода – я собі всю хату перекрию! Солодке слово: халява", - розповів заступник керівника міської військово-цивільної адміністрації Роман Шахов.

Голова міста зізнається, що в критичний момент, коли не було ні світла, ні води, ані тепла — жителі мирних областей Авдіївку врятували. Але тепер, каже, потреби в підтримці вже немає. "Дуже всім дякуємо", - каже він.

Кореспондент ТСН Мар'яна Бухан

Повʼязані теми:

Наступна публікація