Влада Львівщини взялася за розгляд "сміттєвого" питання після блокування траси Київ-Чоп

Влада Львівщини взялася за розгляд "сміттєвого" питання після блокування траси Київ-Чоп

Обласна влада вимоги людей розуміє не до кінця.

Кілометрові затори на трасі Київ-Чоп. Її перекривають жителі Миколаєва на Львівщині  і таким чином вимагають не возити на їхнє сміттєзвалище відходи з обласного центру, йдеться в ТСН.16.45.

Небайдужі жителі містечка Миколаїв вийшли на пікет поблизу сміттєзвалища десь за 20 кілометрів від Львова. Саме сюди, зокрема, масово завозять горезвісне сміття з обласного центру.

Вони перекрили трасу міжнародного значення Київ-Чоп. Чотири години ходили пішохідним переходом. За цей час утворилися гігантські затори - на кілька кілометрів! І все це під час спеки. Водії деякі критикували, хтось підтримував.

Миколаївські активісти розблокували рух трасою Київ-Чоп

Миколаївські активісти розблокували рух трасою Київ-Чоп

Блокувальники пропускали лише маршрутки, автобуси та машини людей, що запізнювалися на літак. Місцеві кажуть, виступають проти масового завозу сміття зі Львова. Його, кажуть, на звалищі Миколаївського району забагато.

«Хочемо, щоб перестали львівське сміття возити. Вода погана, повітря погане, чим ми можемо добитися, нас ніхто не чує», - кажуть мітингувальники.

Обласна влада вимоги людей розуміє не до кінця. Мовляв, є угода з фірмою-перевізником та сміттєзвалищем, і її дотримуються. А протести називають заполітизованими.

І наразі у Миколаєві розпочалася позачергова сесія міської ради. Там жителі і чиновники вирішуватимуть, що робити з місцевим сміттєзвалищем далі. Рух міжнародною трасою Київ-Чоп вже відкрито.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація