Власник "воскреслих" бджіл від "Укрпошти" відмовляється їх забрати

Власник "воскреслих" бджіл від "Укрпошти" відмовляється їх забрати

Фото: Facebook/Виталий Глагола

Чоловік ще раніше повідомив, що комахи не будуть вже виконувати своєї ролі.

Майже пів сотні ящиків із "воскреслими" бджолами на Закарпатті досі залишаються у відділенні "Укрпошти" в Іршаві, бо їхній власник відмовляється їх забирати. 

В Закарпатській дирекції "Укрпошти" розповідають, що відправники тричі були у відділенні пошти й бачили живих бджіл. Та все ж не хочуть забирати комах. На пошті наголошують, що бджоли у них вже другу добу живуть в неналежних умовах. 

"Оскільки в особистій комунікації бджолярі не реагують на прохання працівників компанії, "Укрпошта" публічно закликає відправників забрати бджолопакети й забезпечити належні умови догляду", – наголосили на пошті.

Нагадаємо, що коли стало відомо, що деякі бджоли після перевезення "ожили" власник розповів ТСН, що комахи хоч і живі, але вже не можуть виконувати своїх функцій, бо рій мусить мати повну сім'ю, щоб працювати. Але більша частина комах, серед яких і матки, все ж померли, тож бджоли, що залишились, це вже просто комахи. 

12 травня стало відомо, що бджолярі з Іршави і Виноградова, що на Закарпатті,  відправили "Укрпоштою" 8 мільйонів бджіл своїм замовникам. Утім, комахи живими до пункту призначення не добрались і загинули в дорозі. Пасічник Анатолій переконує, вуликів було забагато, а повітря - замало для такої кількості бджіл. Коли кисню забракло, комахи почали задихатися і не змогли регулювати температуру, яка піднялася у бляшаній будці градусів до 60. Тоді у вуликах почав плавитися віск. 

Наступного для "Укрпошта" оприлюднила відео, на якому в десятках коробок все ще гудуть бджоли і заявила про їхнє "воскресіння".

Новини України: на Закарпатті загинуло 8 мільйонів бджіл від час транспортування "Укрпоштою"

Новини України: на Закарпатті загинуло 8 мільйонів бджіл від час транспортування "Укрпоштою"

Повʼязані теми:

Наступна публікація