Внаслідок аварійної посадки літака на Київщині поліція відкрила кримінальне провадження

Внаслідок аварійної посадки літака на Київщині поліція відкрила кримінальне провадження

Фото: УНІАН

Стаття - порушення правил безпеки руху або експлуатації повітряного транспорту.

Поліція відкрила кримінальне провадження внаслідок аварійної посадки літака АН-2 у водоймі Святошинського рибгоспу поблизу села Чайка на Київщині. Про це йдеться у випуску ТСН.19:30.

Поліція підозрює, що було порушено дотримання техніки безпеки. Начебто літак повинен був перебувати у повітрі лише півгодини, але літав більше. Ймовірно, саме це стало причиною вимушеної аварійної посадки літака.

Поблизу столиці екстрено сів на воду легкомоторний літак

Поблизу столиці екстрено сів на воду легкомоторний літак

"Кримінальне провадження за статтею порушення правил безпеки руху або експлуатації повітряного транспорту. Карається виправними роботами строком до двох років або обмеженням волі строком до трьох років", каже речниця поліції Києва Оксана Ближчик.

Один з пілотів, який був за кермом самостійно вибрався з літака і дістався берега. Він звернувся до людей, які викликали рятувальників. Двоє інших пасажирів не могли самостійно вибратися, їх діставали рятувальники-водолази. Один з пілотів був при тямі, інший не міг сам пересуватися. Їх доправили до лікарні.

Як повідомлялося раніше, на Рівненщині розбився військовий гелікоптер "Мі-8", який здійснював навчально-тренувальний політ. На місці події виявлено бортовий самописець. На борту було четверо членів екіпажу, які загинули. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація