Водій маршрутки в Миколаєві виштовхав 10-річного хлопця, а потім побив його маму

Водій маршрутки в Миколаєві виштовхав 10-річного хлопця, а потім побив його маму

Чоловік не захотів везти єдиного пасажира.

У Миколаєві маршрутник відмовився везти 10-річного хлопчика і виштовхав його із салона, бо дитина була єдиним пасажиром. Сталося це пізно ввечері на виїзді з міста, тож, хлопчику довелося в темряві по трасі в негоду самому добиратися додому, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Анатолій Крецу розповідає, що до потрібної зупинки водій не доїхав 2 кілометри. "Він мене штовхнув – і я ледве не впав. А він розвернувся і поїхав швидко", - розповів хлопчик. У цей час на нього чекала мати. "Ішла дитина через поле. Уявляєте? Один ішов, ожеледь, темінь, страшно, собаки. Він перелякався, почав плакати", - розповідає Оксана Крецу.

У Миколаєві маршрутник відмовився везти дитину і виштовхав з салону

У Миколаєві маршрутник відмовився везти дитину і виштовхав з салону

Жінка знайшла водія і намагалася з'ясувати, чому він так учинив. Натомість водій її вдарив. "Він мене рукою схопив і кулаком ударив ось сюди. Добре так ударив, я злякалася. Я думала, він мене задушить", - зізнається мама хлопчика. Вона поскаржилася до поліції, там почали розслідування за фактом завдання легких тілесних ушкоджень. "Наразі очікуються результати судово-медичної експертизи. Після чого буде вирішуватися питання щодо можливої перекваліфікації", - пояснила інспектор Антоніна Лашта.

Начальники водія його поведінку виправдовують. "Погана погода, слизько, один пасажир – тому він не повіз дитину. Поки висновків кримінального провадження не буде, я його не звільнятиму. Але він буде усунутий від роботи", - розповів директор підприємства-перевізника Віктор Мироненко. Місцеві ж кажуть, що такий випадок не є унікальним, бо водії цього маршруту регулярно ввечері недовозять пасажирів до кінцевої зупинки, оскільки їм це невигідно. "Доводиться скандали постійно влаштовувати", - каже жителька Миколаєва Катерина Сачинська.

Один із водіїв визнає, що серед колег є негласна домовленість: після 17:00 години ігнорувати частину маршруту – до військового містечка, в якому живе небагато людей, не їздити. Натомість у міськвиконкомі запевняють, що водії зобов'язані їхати до кінцевої зупинки навіть із порожнім салоном – і за порушення обіцяють суворо карати. "Будемо ставити питання про перегляд партнерських стосунків міської влади з цимперевізником", - каже заступник міського голови Миколаєва Антон Турупалов.

Кореспондент ТСН Лілія Родіна

Повʼязані теми:

Наступна публікація