Водію, який два роки уникав покарання за смерть пішохода, винесли вирок

Водію, який два роки уникав покарання за смерть пішохода, винесли вирок

Родина дівчини радіє, що їм все ж вдалося притягнути чоловіка до відповідальності.

Два роки у пошуках справедливості. Родичі загиблої 26-річної дівчини намагаються притягнути до відповідальності водія, який її збив на смерть. Спершу у цій справі були і докази, і свідки. Однак згодом очевидці почали відмовлятися від своїх слів, а речові докази - зникати. Крім того, справу слухали в суді, який очолював рідний дядько обвинуваченого, йдеться в ТСН.12.00.

Рік розслідування, і рік тяганини у судах. Це фінальне засідання. Останні промови сторін перед оголошенням вироку. Мати загиблої 26-річної Світлани ледь тримається на ногах.

Обвинувачений Дмитро Росошанський чекає на вирок за ґратами. Хоча, туди він потрапив не одразу. Прокурор і рідні наполягають, збив дівчину, яка йшла узбіччям дороги, бо був під дією наркотиків. Довести це навіть за наявності доказів і свідків виявилося складно.

За рік розгляду справи у судах вона обросла вже стількома легендами і версіями, що вистачить, мабуть, на цілий серіал. Родичі певні, що повернути розгляд у справедливе русло вдалося, коли домоглися перенесення слухань в Обухівський суд. Адже у Вишгороді, де все і починалося, суд очолював рідний дядько обвинуваченого.

Рідна сестра Світлани - Ірина - навіть залишила роботу і всі сили направила на власне розслідування. Саме вона по дрібницях збирала докази, оббивала пороги слідчих і просила про допомогу журналістів. У певний момент залишилася і зовсім сама в боротьбі. Чоловік загиблої, який першим мав би домагатися покарання за смерть дружини і матері свого 4-річного сина, неочікувано відмовився від свідчень і підписав мирову з обвинуваченим.

Наприкінці розслідування вишгородські правоохоронці віддали обвинуваченому на зберігання ще й головний доказ у справі - автомобіль, який вбив дівчину.

Завдяки повторним незалежним експертизам, вже у новому суді Ірині та адвокатам вдалося відтворити картину тих подій. Обвинуваченого взяли під варту. В своєму останньому слові, чоловік вже не такий завзятий як рік тому. Наполягає, то все була випадковість. Просить вибачення.

Вирок суду - 7 років позбавлення волі і 3 роки позбавлення права кермування. Захист готується подавати апеляцію.

Рідні загиблої готові до нових судів, кажуть, головний вже виграли. Вперше за два роки зітхнули з полегшанням. Світлану вже не повернути, змогли хоча б справедливість.

Суд оголосив вирок кермувальнику, який два роки тому збив на смерть 26-річну дівчину

Суд оголосив вирок кермувальнику, який два роки тому збив на смерть 26-річну дівчину

Повʼязані теми:

Наступна публікація