Водні розваги: чому важливо надягти рятувальний жилет і хто несе відповідальність за безпеку

Водні розваги: чому важливо надягти рятувальний жилет і хто несе відповідальність за безпеку

Фото: УНІАН

На Волині перевернувся катамаран з відпочивальникамию

Днями на Волині перевернувся катамаран із вісьмома відпочивальниками, серед яких було двоє дітей. Вони були без захисних жилетів. Усіх, на щастя, врятували. 

Хто ж несе відповідальність за нашу безпеку на воді — у сюжеті Сніданку з 1+1.

Інструктор Дмитро має чітку позицію: на сапах можна відмовитися від жилета, а-от на інших плавзасобах без них нікуди. Також важливо: жилет має сидіти по фігурі плавця - у ньому не має бути ні сантиметра повітря. За словами фахівця, погано затягнутий рятувальний жилет може доставити навіть більше проблем, ніж його відсутність.

Не останнє, про що варто подумати перед розвагами на плавзасобах, це – одяг. Купальник або сукня не годяться. Рятувальний жилет не можна одягати на голе тіло. Також варто взяти із собою: воду, капелюх і зручне взуття. 
Юрист Лаврентій Царук пояснює, що відмовитися від спеціального екіпірування можна, однак тоді людина сама відповідає за свою безпеку. Адже підхід до відпочивальників у тих, хто надає плавзасоби, різна. 

"Відпочиваючим потрібно розуміти: якщо вони приходять і беруть той катамаран, чи той водний велосипед, то вони просто ризик повністю беруть на себе. Якщо вони не дай боже почнуть тонути на воді, то ця людина, яка надала, вона просто десь щезне в тумані", - наголосив фахівець. 

Небезпечні водні розваги: хто несе відповідальність за безпеку на воді

Небезпечні водні розваги: хто несе відповідальність за безпеку на воді

Також юрист радить записати, хто саме видає вам водний транспорт, а також дізнатися його прізвище, ім’я та номер мобільного.

Повʼязані теми:

Наступна публікація