Водолази призупинили пошуки зниклої студентки з Туркменістану у Дніпрі

Водолази призупинили пошуки зниклої студентки з Туркменістану у Дніпрі

Фото: УНІАН

Рятувальники вже обстежили понад 300 гектарів акваторії Дніпра, проте досі не знайшли дівчину, яка стрибнула з моста Патона.

Рятувальники тимчасово припинили шукати тіло студентки медичного університету ім. Богомольця Мукаддас Насирлаєвої, яка наприкінці січня стрибнула з моста Патона у Києві.

Про це повідомили у Головному управлінні ДСНС України у столиці.

"У зв'язку з пониженням температури навколишнього середовища, початку льодоходу на річці Дніпро, обмерзанням легеневих автоматів на водолазному спорядженні створюється загроза життю та здоров'ю водолаза-рятувальника, тому проведення пошуково-водолазних робіт дівчини, яка стрибнула з мосту Патона, призупинені", - йдеться у повідомленні.

Водночас рятувальники запевнили, що з початком плюсової температури планується відновити пошукові роботи на поверхні акваторії річки Дніпро.

"З початку пошукових робіт водолазами обстежено 316,7 Га акваторії річки Дніпро", - додали у ДСНС.

Нагадаємо, студентка стрибнула з мосту Патона в Києві. Глава туркменської діаспори Ровшанбек Розметов уточнив, що з мосту Патона стрибнула студентка Національного медичного університету імені Богомольця Мукаддас Насирлаєва. За його словами, студентка була відмінницею, проте через те, що деканат не подав вчасно документи в Міграційну службу, в дівчини були проблеми з оформленням дозволу на проживання в Україні.

Прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження за фактом доведення до самогубства студентки з Туркменистану.

Окрім того, керівництво Національного медичного університету імені Богомольця відсторонило від виконання обов'язків заступника декана з роботи з іноземними студентами Тетяну Тімохіну на час розслідування справи про зникнення і ймовірне самогубство студентки.

Повʼязані теми:

Наступна публікація