Вогнепальне поранення активіста в Миколаєві: поліція розповіла подробиці

Вогнепальне поранення активіста в Миколаєві: поліція розповіла подробиці

Фото: Pexels

Постраждалий перебуває у медичному закладі.

Активіст у Миколаєві, якого знайшли з вогнепальним пораненням голови, травмувався, коли розбирав пістолет.

Про це повідомляє пресслужба поліції.

Слідство встановило, що ввечері 10 липня постраждалий разом з дружиною та друзями відпочивали у розважальному закладі та випивали. Після 23:00 пара повернулася додому. Коли жінка була на балконі, чоловік розбирав травматичний пістолет. Через деякий час, за словами жінки, вона почула постріл та побачила, що її чоловік впав. Після цього вона викликала брата постраждалого, і разом вони звернулись по допомогу до медиків.

У поліції додали, що у квартирі активіста виявили помпову рушницю, гранату Ф-1 та набої до травматичного пістолету та кобуру. За даними дозвільної системи, гладкоствольна помпова рушниця зареєстрована на чоловіка.

Крім того, слідством встановлено, що постраждалий хотів придбати пістолет травматичної дії, але не міг законно отримати на нього дозвіл. "Проте пістолет якимось чином здобув. Шляхи надходження зброї та інших причетних до цього осіб тепер встановлюватиме поліція", - зазначили правоохоронці. Слідчі знайшли пістолет і вилучили його.

Поліція розпочала розслідування кримінального провадження за ст. 128 ("Необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження") Кримінального кодексу України. Зазначається, що постраждалий перебуває у медичному закладі.

Як повідомляли ЗМІ, постраждалий - нібито очільник Миколаївської обласної організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Демид Губський.

Повʼязані теми:

Наступна публікація