Волонтер і колекціонер орденів Другої світової: що відомо про ймовірного спільника терориста з Луцька

Волонтер і колекціонер орденів Другої світової: що відомо про ймовірного спільника терориста з Луцька

Дмитро Михайленко / Фото: NewsRoom

Мати Дмитра Михайленка, якого затримали через зв’язок із чоловіком, який захопив автобус у Луцьку, розповіла про життя свого сина.

Затриманий ймовірний спільник луцького терориста Максима Кривоша, який захопив автобус із пасажирами, Дмитро Михайленко був волонтером у зоні АТО.

Про це повідомляє харківське видання NewsRoom, яке телефоном поспілкувалося з його мамою.

"У 2014 році він пішов до військкомату. Я йому ще говорила: "Куди тобі з твоїм здоров'ям, Діма?" Там йому пообіцяли, що викличуть, але ніхто так і не зателефонував. Тоді він зайнявся волонтерством, разом із хлопцями купували ящиками сигарети, яйця, консерви і возили до Дебальцевого. Йому навіть грамоту за це дали", - розповіла Тетяна Миколаївна.

За словами жінки, її син завжди цікавився технікою і першу освіту отримував в НТУ "Харківський політехнічний інститут", а під час навчання потрапив у ДТП, в результаті якої отримав травми печінки і ніг та переніс сім операцій, зокрема заміну зв'язок коліна на штучні.

"Після того, що сталося, він став дуже запальним. Хоча навчання не кинув, ходив на пари навіть на милицях. Десь п'ять років у нього була інвалідність, але її потрібно було весь час подовжувати і Діма не захотів. Говорив, що він не інвалід. Потім вирішив знову вчитися і вступив до "Інжеку" (Харківський інженерно-економічний інститут - прим.ред.), - розповідає жінка.

Також мати ймовірного спільника терориста зазначила, що у вільний час Дмитро їздив на барахолки, щоби знайти ордени та інші артефакти часів Другої світової війни, які колекціонував. Водночас зброї серед його експонатів жінка не бачила і не здогадувалася, що він може зберігати гранати та інші боєприпаси.

Також Тетяна Миколаївна розказала, що останнім часом її син почав часто нервувати, зокрема, він був незадоволений ситуацією в країні і вважав, що чинний президент веде її в неправильному напрямі

Тим часом видання "Страна", посилаючись на джерела в прокуратурі Харкова, повідомило, що Дмитро Михайленко тісно спілкувався з екснардепкою, колишньою військовою Надією Савченко.

"Входить в коло друзів Надії Савченко. Колись у минулому вони дуже дуже тісно контактували. Найімовірніше, він не ідейний спільник Кривоша, а просто продавець зброї. У спільники Кривоша його записали, тому що у нього були розмови телефоном із ним. Але відпрацьовуються всі версії", - наголосили у прокуратурі.

Нагадаємо, вранці 21 липня у центрі Луцька чоловік захопив автобус з пасажирами та погрожував його підірвати. Свідки повідомляли про звуки автоматної черги. Серед заручників, яких утримували понад 12 годин, були вагітна жінка, дитина та люди літнього віку.

ТСН.ua з’ясував, ким є терорист, який назвався Максимом Плохим, що взяв у заручники два десятки людей.

Він вимагав від президента рекомендувати дивитися американський фільм про те, як люди знущаються з тварин та використовують їх, а від високопосадовців різних установ - визнати, що вони є "терористами у законі".

Зеленський вимогу виконав. Терорист здався близько десятої вечора. Заручників відпустили.

Майже одночасно у Харкові затримали ймовірного спільника луцького терориста.

Повʼязані теми:

Наступна публікація