Вона зрозуміла хто і що: командир "Яни Капу" розповів, як собака під час захоплення вкусила російського ФСБівця

Вона зрозуміла хто і що: командир "Яни Капу" розповів, як собака під час захоплення вкусила російського ФСБівця

Фото: Микола Полозов / Facebook

Моряки називали її 25-м членом екіпажу.

Звільнений з полону командир рейдового буксиру "Яни Капу" Олег Мельничук розповів про долю 25-го члена екіпажу – собаки Джессі на борту його корабля, яку повернули Україні наприкінці липня. Під час захоплення вона вкусила одного із ФСБівців за ногу.

Про це він розповів під час прессконференції 12 вересня.

"Цікаве було, коли співробітники, силовики РФ зібрались у мене в каюті, у командира рейдового буксира "Яни Капу", собака перебувала там, ховалась. Вона була там і вони не знали. Сиділи-сиділи і вона схопила одного за штани, вкусила. Ось така історія. Вона напевно зрозуміла хто і що, і почала діяти як потрібно", - зазначив Мельничук.

За його словами, про собаку на борту піклувався механік Сергій Чуліба. Коли моряків було захоплено в полон, то російські спецслужбовці всерйоз цікавились у них, куди подівся 25-й член екіпажу.

"Потім мені сказали, що обміняли вже одного військовополоненого, я не зрозумів спочатку хто, мені показують, що віддали собаку. Я вже зрозумів, що все, наступною буде наша черга, що якщо собаку віддали, першого військовополоненого, 25-го члена екіпажу, зрозумів, що Україна за нас всіх бореться і що ми повернемося", - наостанок додав він.

Нагадаємо, 7 вересня відбувся обмін полоненими між Україною та РФ у форматі "35 на 35". Літак з українськими бранцями приземлився у столичному аеропорту "Бориспіль", де на нього чекали рідні та близькі, журналісти і президент України Володимир Зеленський. Серед українців, які повернулися додому – Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Павло Гриб, Володимир Балух, Микола Карпюк, українські моряки, захоплені росіянами у Керченській протоці та інші. Повний список усіх 35 звільнених українців - дивіться за посиланням

Натомість літак з росіянами був направлений до московського аеропорту "Внуково". Серед осіб, яких в рамках обміну направили до Москви, були серед інших колишній зенітник "ДНР" Володимир Цемах та звинувачений у держзраді керівник "РИА Новости Україна"  Кирило Вишинський. Цемаха, який є фігурантом справи про збиття рейсу MH17, перед обміном допитали голландські слідчі

Повний список, тих, кого Україна віддала Росії задля повернення своїх бранців, дивіться тут. 

Собака Джессі, улюблениця моряків із захопленого буксира "Яни Капу", повернулась в Україну

Собака Джессі, улюблениця моряків із захопленого буксира "Яни Капу", повернулась в Україну

Повʼязані теми:

Наступна публікація