Вражаюча історія кохання: жінка дочекалася скаліченого чоловіка з полону бойовиків

Вражаюча історія кохання: жінка дочекалася скаліченого чоловіка з полону бойовиків

Фото: Прес-служба СБУ

Кохання Жемчугових пережило величезні випробування.

Історія родини Жемчугових є вражаючим прикладом того, як сильно можна чекати рідну людину – і попри всі випробування, дочекатися. Олена в суботу після майже року розлуки зустріла свого звільненого з полону чоловіка, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Володимир неодноразово потрапляв у списки на обмін, а сама жінка навіть приїжджала на передову забирати коханого, але постійно щось зривалося. Коханого вона побачила у приголомшливому відео. "Мені відірвало руки, я вийшов на дорогу і хотів, щоби збила машина", - говорив він.

Надзвичайна історія боротьби за свободу родини Жемчугових

Надзвичайна історія боротьби за свободу родини Жемчугових

Жемчугов поїхав в окупований Красний Луч, аби забрати мамині теплі речі та відвезти допомогу знайомим. Але в рідному місті підірвався на розтяжці, йому відірвало руки, він втратив зір, зазнав поранень у стегна та живіт. Єдина провина його була в тому, що він не підтримував дії терористів. У Луганську його звинуватили в диверсіях – начебто чоловік підірвав залізничні шляхи та електроопори. "Такого пораненого навіщо стільки тримати", - не розуміє мама. "Йому потрібна термінова операція. Там цю операцію ніхто не зробить", - переживала дружина.

Володимир та Олена побралися 4 вересня 2003 року. Вони разом їздили підкорювати гірські річки на рафтах, багато мандрували. Ще до початку подій на Донбасі переїхали жити в Грузію. Коли чоловік потрапив у полон, дружина переїхала у Київ. Її боротьба тривала 11 місяців і 15 днів. Із портретом Володимира родина виходила на всі акції протесту під посольства, Адміністрацію президента, силові структури.

У момент зустрічі Жемчугов навіть без зору розпізнав, хто кинувся його обіймати. Володимир каже, що весь цей час знав, що не є самотнім. "Я знав, що мене не покинуть", - твердить він. Про полонених дбав і президент Петро Порошенко. Він першим повідомив про звільнення бранців, а потім чекав на них у Києві. Під час зустрічі зізнався, що обговорював питання повернення Жемчугова з президентом РФ Володимиром Путіним.

Кореспондент ТСН Наталія Нагорна

Повʼязані теми:

Наступна публікація