Усі голоси підраховано: як розподілились симпатії українців за областями. Інтерактивна мапа

Усі голоси підраховано: як розподілились симпатії українців за областями. Інтерактивна мапа

Фото: УНІАН

ЦВК закінчила підрахунок на п'ятий день після голосування.

Сьогодні, 4 квітня, Центрвиборчком закінчив підрахунок голосів на виборах президента України. Загалом Володимир Зеленський набрав 30,24% голосів, Петро Порошенко - 15,95%, а Юлія Тимошенко - 13,40%. Проте в областях симпатії до кандидатів розподілились по-різному. Дивіться на інтерактивній мапі, кого підтримали виборці за регіонами:

Абсолютним лідером симпатій українців став Володимир Зеленський. Чинний президент Петро Порошенко випередив суперників лише в двох областях - Львівській та Тернопільській. Юлія Тимошенко лідирує тільки на Івано-Франківщині. А Донецька та Луганська області віддали свої голоси Юрію Бойку. Явка українців на виборах склала 63,53%.

Що стосується безпосередньої підтримки двох найрейтинговіших кандидатів, то Порошенка найбільше підтримали на Заході та в Києві, тоді як за Зеленського проголосували переважно жителі Півдня, Центру та Сходу. У Києві Зеленський також на кілька відсотків обійшов Порошенка.

Фото: ТСН.ua

Нагадаємо, 31 березня в Україні відбувся перший тур виборів президента України. Згідно з результатами підрахунку 100% до другого туру проходять Володимир Зеленський (30,24%) і Петро Порошенко (15,95%). Тимошенко зайняла третє місце з результатом в 13,4%. Єдиним регіоном, де вона здобула перемогу, стала Івано-Франківська область. Порошенко переміг у Львівській і Тернопільській областях, Юрій Бойко - у Луганській та Донецькій областях, а Зеленський - у решті.

Зеленський закликав свого опонента провести дебати на НСК "Олімпійський" у Києві. Порошенко на його виклик погодився. У МВС вже заявили про готовність забезпечити порядок на головній спортивній арені столиці

У ЦВК назвали терміни оголошення офіційних підсумків виборів

У ЦВК назвали терміни оголошення офіційних підсумків виборів

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація