Втікачу Курченку відправили підозру у справі про відмивання грошей під час оборудки з паливом

Втікачу Курченку відправили підозру у справі про відмивання грошей під час оборудки з паливом

Фото: Фокус

Олігарха разом із ще одним фігурантом справи оголосили в розшук.

Олігарху-втікачу Сергію Курченку направили повідомлення про підозру у створенні злочинної організації та відмиванні грошей.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Одеської області.

"У вівторок, 30 травня, прокуратурою Одещини погоджено та направлено повідомлення про підозру колишньому голові спостережної ради групи компаній Сергію Курченку у вчиненні ряду злочинів, серед яких створення злочинної організації, ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, зловживання службовим становищем, легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом тощо", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, йдеться про кримінальне провадження щодо створення злочинної організації та ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах під час реалізації 800 тисяч тонн нафтопродуктів у так званій "злочинній схемі Курченка".

Окрім того, правоохоронці склали повідомлення про підозру ще одному фігуранту злочинної організації, причетному до оборудок з паливом.

За даними слідства, обидва підозрюваних перебувають за межами України, тож їх оголосили у розшук.

"Загалом у кримінальному провадженні наразі статус підозрюваних та обвинувачених мають 19 осіб. Серед них колишні керівники ПАТ "Одеський нафтопереробний завод", державні інспектори Одеської митниці, капітани, які здійснювали судозаходи до морських портів з метою маскування фіктивного вивезення нафтопродуктів, колишній керівник підконтрольної компанії та диспетчер цього підприємства", - додали у прокуратурі.

Нагадаємо, раніше генпрокурор Юрій Луценко заявив, що колишній міністр доходів і зборів Олександр Клименко і бізнесмен Сергій Курченко завдали Україні збитків на суму 198 млрд гривень.

23 березня 2016 року Генпрокуратура склала повідомлення про підозру Курченку за махінації зі скрапленим газом, внаслідок чого державі було завдано збитків на загальну суму понад 2 млрд грн.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Обвал глобального ринку
Наступна публікація