"Вводьте санкції!": у Латвії пікетували посольство РФ через агресію щодо України

Пікетувальники із українськими прапорами та плакатами вимагали припинити агресію.

У Латвії в п'ятницю, 16 квітня, під посольством РФ у Ризі влаштували акцію на підтримку України у боротьбі з російською агресією.

Про це повідомляє "Укрінформ".

Пікетувальники, зокрема представники української діаспори та російські активісти, прийшли до будівлі російського відомства із українським державним прапором і прапором кримських татар.

Вони тримали плакати із написами латиською, українською та англійською мовами: "Путінська Росія загрожує всій Європі", "Зупиніть агресора! Вводьте санкції", "Коли впаде останній український солдат, Путін прийде до твоїх дверей" тощо.

"Акція тривала годину. Вона відбулася з урахуванням усіх коронавірусних обмежень, тому в ній взяли учать 10 осіб (з ротацією учасників)", - йдеться у повідомленні.

Пікетування організувала латвійська партія "Attistibai/Par!", з боку її до акції приєдналися представники молодіжної організації "A/P" на чолі з її головою Лаурою Рігерте.

Нагадаємо, що Росія стягує до окупованого Криму ешелони з військовою технікою. Окрім того, РФ активізувала військові дії на сході України.

Через активізацію російської агресії до України екстрено приїхали міністри закордонних справ країн Балтії, які 15 квітня дали спільний брифінг. У своїх заявах голови МЗС балтійських держав висловили підтримку і солідарність Україні та закликали Росію до діалогу для мирного вирішення конфлікту. 

Новини світу: Меркель та Трюдо висловили стурбованість діями Росії біля українських кордонів

Новини світу: Меркель та Трюдо висловили стурбованість діями Росії біля українських кордонів

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Загострення на Донбасі: останні новини
Наступна публікація