"Я блефував": заручники луцького терориста розповіли, як він їх заспокоював перед затриманням

"Я блефував": заручники луцького терориста розповіли, як він їх заспокоював перед затриманням

Фото: Facebook/Антон Геращенко

Люди кажуть, що чоловік з ними поводився дуже спокійно.

Зараз на центральній площі Луцька, де напередодні чоловік утримував в автобусі 13 заручників, гуляють батьки з дітьми, поряд працюють ремонтники. Місто оговтується від вчорашніх подій, йдеться в ТСН.16.45.

Заручники після звільнення пізно ввечері розповідають, що найстаршій серед них, 68-річній жінці, стало зле, і зловмисник навіть запропонував їй заспокійливе. Перебувала в салоні і вагітна жінка.

До першої ночі звільнених опитували слідчі та оглядали медики. Люди були дуже втомленими, але щасливими. Як кажуть заручники, з людьми зловмисник розмовляв спокійно, просив не робити різких рухів. Систематично телефонував з їхніх телефонів. «Перед виходом він сказав: "Я виходжу здаватися. Ви не переживайте. Я блефував, що в автобусі є вибухівка. Вибухівки немає"», - розповідає звільнений заручник Олександр Субольний.

Максим Кривош зараз у СІЗО. У поліції кажуть, що він співпрацює зі слідством. Завтра чоловіку обиратимуть запобіжний захід. Йому загрожує покарання одразу за кількома статтями – це захоплення заручників, незаконне поводження зі зброєю, зазіхання на життя правоохоронця та терористичний акт.

Наслідки теракту у Луцьку: як почуваються звільнені заручники та де їхній кривдник

Наслідки теракту у Луцьку: як почуваються звільнені заручники та де їхній кривдник

У поліції розповіли і деталі самого затримання, оскільки у мережі з’явилося багато версій, нібито уся операція - це інсценування, адже вже після затримання чоловіка пролунав вибух та до автобуса під'їхав БТР. У поліції пояснюють, що це спланована тактика під час спецоперації. І, мовляв, до останнього поліція не була впевнена в тому, що поруч немає вибухівки.

Нині у поліції з’ясовують, звідки у чоловіка зброя та які мотиви злочину.

Повʼязані теми:

Наступна публікація