"Я що, лох якийсь?": колишній зек з інвалідністю грабує пенсіонерів і залякує персонал будинку перестарілих

"Я що, лох якийсь?": колишній зек з інвалідністю грабує пенсіонерів і залякує персонал будинку перестарілих

На Запоріжжі не можуть знайти вихід із ситуації, в який опинився заклад для людей похилого віку.

Колишній засуджений влаштував справжній терор у будинку для людей літнього віку на Запоріжжі. Рецидивіст, який оселився у геріатричному пансіонаті, вимагає данину з пенсіонерів та знущається з медпрацівників, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

43-річний чоловік криє матом медсестру просто у присутності патрульних: "П***раска! Я тебе уб’ю на**й!". Правоохоронців викликали працівники геріатричного пансіонату, коли той намагався задавити інвалідним візком лікаря. "Він розігнав візочок і почав мене збивати ще в коридорі. Я тут вивернулася, а кабінет не могла відкрити", - переповідає події жінка.

Рецидивіст влаштував справжній терор у будинку для літніх людей на Запоріжжі

Рецидивіст влаштував справжній терор у будинку для літніх людей на Запоріжжі

У будинку для літніх людей майже 300 пожильців – ветеранів, самотніх та людей з інвалідністю. Олександр потрапив туди три роки тому, коли звільнився з колонії та зазнав травми хребта. Управління соцзахисту відправило його до бердянського будинку для людейпохилого віку. Після цього життя у закладі перетворилося на пекло. "Погрожує: заріжу і мені нічого не буде, я - інвалід", - каже мешканець гериатрічного пансіонату Геннадій Мороз.

Геннадій майже не встає з ліжка. Єдина мрія цього чоловіка – аби неадекватного сусіда прибрали якомога далі. "Позавчора заїхав у кімнату і побив. Встав із візочка, підійшов і почав бити. А цьому погрожував: якщо він відкриє рота, то заріже. Відібрав пенсію. Ніж до горла підніс", - стверджує потерпілий. "Люди бояться виходити з кімнат. Він сказав: і ви, суки, будете боятися, будете сидіти там на сходах. Хіба так можна? Хіба не можна знайти управу?" - дивується медсестра.

У пансіонаті кажуть, що агресивний чоловік збирає данину з візочників, які виїжджають жебракувати під крамниці, вживає оковиту та наркотики. Коли його щось не влаштовує, починає полювання на персонал, може щось підпалити. Правоохоронці приїжджають до пансіонату, як на роботу. Всі протоколи доправляють до суду, але там до витівок рецидивіста ставляться з біблійним розумінням. "Штрафи йому пишуть – і все. Він виграє тим, що він інвалід", - пояснює інспектор патрульної поліції Юрій Микитенко.

Психіатрична бригада, яка прибула на виклик правоохоронців, шпиталізувати буйного пацієнта відмовилася, бо той просто не захотів. "Не треба з мене робити дурня. Я що, лох якийсь?", - заявив він. "Він відмовився їхати. Це буде насильство над ним, якщо я заберу його силоміць", - пояснив нарколог. 

За словами лікарів, єдиний вихід наразі – створення спеціального закладу для колишніх засуджених з інвалідністю, аби захистити інших пацієнтів від такого життя. Поки що ж після від’їзду швидкої та правоохоронців чоловік спокійно повертається до власної кімнати. Медсестри кидають жереб, кому лишатися на нічне чергування.

Кореспондент ТСН Яків Носков

Повʼязані теми:

Наступна публікація