"Я всім серцем вболіваю за Україну": "Паша Мерседес" обурився, що йому продовжили домашній арешт 

"Я всім серцем вболіваю за Україну": "Паша Мерседес" обурився, що йому продовжили домашній арешт 

"Паші Мерседеу" продовжили домашній арештт. ФОТО: Скриншот з відео

Митрополита також обурило, чому йому придумали прізвисько "Паша Мерседес".

Митрополиту Української православної церкви МП, колишньому наміснику Києво-Печерської лаври Павлу Лебедю, більш відомому як "Паша Мерседес", подовжили запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Про це повідомляє кореспондентка Суспільного.

Відповідне рішення ухвалили судді Соломʼянського районного суду міста Києва. Вони подовжили цілодобовий домашній арешт до 1 липня із зобов’язанням носити браслет.

"Просимо до 1 липня продовжити домашній арешт, за підозрою Петра Лебідя, у виправдовуванні збройної агресії (Росії — ред.) і принижуванні громадян у зв‘язку з релігійними переконаннями. Досудове розслідування триває, під час слідчих дій, встановлено, що може впливати на свідків", - сказав у клопотанні прокурор Євген Завістовський.

Митрополит відреагував на клопотання прокурора і слідчого СБУ дуже бурно: "Вам не стидно, що ви пишете? Одному і другому", — зауважив він.

Під час засідання 29 травня колишній намісник Лаври заперечував зв’язки з Московським патріархатом, а також висловлював обурення через прізвисько "Паша Мерседес". 

"Те, що нам приліпили прокурори Московський патріархат, і те, що я розпалюю ворожнечу — неправда. Ми ісповідуємо миролюбство. Я не згідний з прокурором. Я за два місяці нічого не порушував. Я за державу вболіваю, хочу закінчення російської агресії. На основі чого мені приписують запобіжний захід? Я зрозумів, що це політичне (питання — ред.)", - обурився підозрюваний.

Зазначається, що адвокат Олег Поваляєв просив викликати "так званих потерпілих", але клопотання суддя відхилила, посилаючись, що такі заходи проводять під час судового процесу. Інший адвокат, Микита Чекман, просив у суду призначити запобіжний захід у вигляді особистого зобов‘язання, а також зняти із митрополита електронний браслет з огляду на нібито стан здоров’я Павла.

"Він має бездоганну репутацію, його зусиллями відбудовано монастир. Цілодобовий домашній арешт прирівнюється до тримання під вартою. Підстав для продовження немає", — стверджував Чекман.

У чому підозрюють екснамісника Лаври митрополита Павла 

1 квітня Шевченківський суд столиці обрав запобіжний захід наміснику монастиря УПЦ МП у Києво-Печерській лаврі митрополитові Павлу у вигляді двох місяців домашнього арешту з носінням електронного браслета. Священнику закидають розпалювання міжрелігійної ворожнечі, а також виправдовування збройної агресії Росії в Україні.

Паша Мерседес ніколи не приховував свого особливого ставлення до Росії та негативного до всього українського. Серед його заяв:

  • 22 січня 2014 року під час проведення богослужіння митрополит Павло порівняв Віктора Януковича з Ісусом Хиа Христом та запевнив його у своїй пітримці.
  • 2018 року заявив, що Крим ніколи не був українським.
  • 2019 року Україну низвав агресором у війні на Донбасі.
  • 2020 року під час проведення XVIII Міжнародного фестиваля православного кіно "Покров" намісник заявляв про необхідність єдності з Росією.

Читайте також:

Повʼязані теми:

Наступна публікація