"Я їв огірки": отруєна в таборі "Орлятко" дитина розповіла, після яких продуктів їй стало зле

"Я їв огірки": отруєна в таборі "Орлятко" дитина розповіла, після яких продуктів їй стало зле

"Я їв огірки": отруєна в таборі "Орлятко" дитина розповіла, після яких продуктів їй стало зле

Фото: ТСН

Батьки нарікають на відсутність своєчасної допомоги і готуються позиватися до суду.

На Донеччині поблизу Святогірська у закладі "Орлятко" отруїлись понад 90 дітей і персоналу табору. Більшість досі на лікарняних ліжках, куди вони потрапили із запізненням, адже керівництво у "швидку" подзвонило не одразу, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Я їв огірки. Перший огірок з’їв – мені стало погано, в мене заболів живіт. Потім я ще один огірок з’їв, і в мене живіт ще став боліти", - розповів 8-річний житель Дружківки Матвій Біц. Він заїхав до табору в субботу – щасливі батьки відправили сина до "Орлятка", отримавши путівку на заводі, де працює батько Матвія. І вже в понеділок, після прийому їжі хлопчику стало зле. "О 5:00 ранку мені стало зле. Ми потім сходили в наш медпункт, і там мені поміряли температуру, у мене було 39,1", - зізнався хлопчик.

Майже 80 дітей отруїлися у дитячому таборі "Орлятко" на Донеччині

Майже 80 дітей отруїлися у дитячому таборі "Орлятко" на Донеччині

З підозрою на отруєння його та інших дітей доставили до лікарень Слов’янська, Краматорська та Дружківки. "На даний час стан середньої тяжкості, отруєння невідомо чим. Проводяться аналізи бактеріологічні. Ще причину не знаємо", - заявив заступник головного лікаря Дружківської міської лікарні №2 Геннадій Єфрємов. Батьки скаржаться, що керівництво закладу намагалося не повідомляти інформацію про реальний стан справ –заспокоювали, до табору їхати не треба, ситуація під контролем. "Ну, я, як мати, все одно поїхала. І знаєте, що я побачила? Вони лежали в палаті, у дитини була температура 38,5. Востаннє градусник йому ставили вранці", - розповіла мати Матвія Наталія Біц.

Батьки звинувачують керівництво табору, яке запізно викликало швидку допомогу. "Перша швидка поїхала рівно о другій, а дітям стало зле напередодні о десятій годині вечора", - каже мама хлопчика. У керівництві табору пояснюють, що просто не встигали надавати медичну допомогу дітям. "Може бути, не всім одразу була надана допомога, тому що потік дітей був спочатку десять, потім шість, потім уже до 10:00 ранку було 35 дітей. А медик бігав скрізь усіх дивився, у кого була температура, кому вже давали таблетки, препарати", - пояснила директор дитячого оздоровчого табору "Орлятко" Людмила Шевченко.

Нині батьки вирішуть, чи позиватися до суду, щоби винні в отруєні їхніх чад були покарані. "Зараз головне, щоби все добре було з дітками, а потім будемо думати, тому що це неможна так залишати", - вважає Наталія Біц. Сам табір закрили на 10 днів. За словами медиків, життю госпіталізованих дітей ніщо не загрожує. Перші результати бактеріологічних досліджень будуть готові у п’ятницю.

Кореспондент ТСН Дмитро Мороз

Повʼязані теми:

Наступна публікація