Яблучний Спас та День пасічника. В українців є два приводи для святкування в робочу суботу

Яблучний Спас та День пасічника. В українців є два приводи для святкування в робочу суботу

Фото: УНІАН

Віряни несуть до церкви освятити фрукти та квіти.

Сьогодні, 19 серпня, - Яблучний Спас (Свято Преображення Господнього), а також День пасічника. Щоправда, сьогоднішня субота для багатьох українців робоча – через перенесення робочого дня із п'ятниці, 25 серпня, аби на святкування Дня Незалежності було чотири вихідні поспіль.

У східній християнській традиції у Яблучний Спас церква благословляє новий урожай. Цим святом церква сповідує поєднання в Христі людського і Божого. Це свято – не тільки освячення овочів, фруктів і всього, що дала природа. А в першу чергу - пізнання Бога через Ісуса Христа. Символічний сенс свята – переміна душі. Вважається, що цей день покликаний нагадати людям про необхідність преображення внутрішнього світу людини.

Вранці у храмах відслужать святкові літургії. А потім освятять фрукти нового врожаю. Освячення яблук у храмах у великих містах традиційно відбувається цілий день. Біля храмів працюють базари, на яких продають фрукти та мед для освячення.

Свято Преображення вважається в народі початком осені.

Вітаю зі святом Яблуневого Спаса та Преображення Господнього. Щиро бажаю миру, злагоди та Божого милосердя всій Україні!

Опубліковано Петром Порошенком 18 серпня 2017 р.

Вітаю з чудовим літнім святом - Яблуневим Спасом! Бажаю вам достатку, миру, здоров'я та втілення найзаповітніших мрій.

Опубліковано Volodymyr Groysman 18 серпня 2017 р.

Повʼязані теми:

Наступна публікація