Як із концтабору: на Кіровоградщині депутат ледве не заморив голодом власне дитя

Як із концтабору: на Кіровоградщині депутат ледве не заморив голодом власне дитя

Хлопчик важив удвічі менше норми для свого віку.

На Кіровоградщині примусово забрали із сім‘ї депутата райради виснажене голодом дитя. Чотирирічний хлопчик важив лише сім кілограмів – це вага кількамісячного немовляти, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Владик у лікарні міцно стискав у руці шматок хліба і не віддавав його навіть під час процедур. "Ми тільки винесли його з хати бігом, то він мені отак от ручки взяв і каже: хлібчика, хлібчика", - розповів рятівник дитини. Дорогою до лікарні поліцейський підгодовував його своїм перекусом. У приймальному покої дитину поставили на ваги і вжахнулися – хлопчик важив вдвічі менше норми. "Воно ж стояти на вагах само не могло – воно трималося ручкою за стіночку і за ваги", - розповіла педіатр Надія Гросул.

На Кіровоградщині із сім‘ї депутата райради забрали виснажене голодом дитя

На Кіровоградщині із сім‘ї депутата райради забрали виснажене голодом дитя

На сполох забила дитячий лікар, яку перестали пускати в будинок, де окрім трьох старших дітей є ще немовля. Згодом вона таки зайшла у хату і побачила Владика. "Я тридцять років працюю, але такого не бачила. Він загороджений був, щоб він не просив, не набридав", - розповіла педіатр Людмила Ляшенко. Вона каже, що везти дитину в лікарню батьки відмовилися, тоді довелося звернутися до соціальних служб. Але господарі й цих не пустили і на поріг, тоді вже хлопчика вирішили забирати силоміць. "Звернулися до поліції та прокуратури з клопотанням щодо відібрання даної дитини для її госпіталізації. Місцевий суд прийняв відповідну ухвалу", - розповів заступник міського голови Новоукраїнки Олександр Руденко.

Побаченим посадовці були шоковані. "Дитина дійсно має вигляд, як діти, яких ми бачимо на зйомках з концтаборів", - розповів начальник служби у справах дітей Юрій Мироненко. Сусідка і давня подруга родини Тетяна Алєксєєва запевняє, що дитина мала все необхідне. "Останнім часом він їв добре. Наталя три-чотири рази на день його годувала", - каже вона. Батько хлопчика вважає все, що все це стало політичною розправою за його позицію. Телефоном він повідомив, що Владик захворів, бо в дитинстві над ним ставили досліди в місцевій лікарні. "Зверталися неодноразово до лікарів – лікарі ігнорували постійно. Останній рік я помітив, що дитина дуже худнути почала, я купував, щоб підтримувати імунітет дитини, вітаміни", - каже Олександр Мольченко. "Я вважаю, що це наслідки тих експериментів, які робила та медсестричка в цій лікарні", - заявив він.

Натомість в дитячій обласній лікарні, куди терміново доправили малюка, вже мають перші результати обстеження – медики кажуть, що хлопчик абсолютно здоровий, але голодний. Нині його вчать їсти. "З такою малою вагою кішківник працює, і взагалі кишкова система і шлунок працює не так, як потрібно. Ферменти працюють не так, як потрібно, через те це все повинні запустити", - розповіла заступник головного лікаря Лідія Ліщеновська. "Хлібчика і водички – це все, що він просив їсти. Він знав лише це харчування", - розповіла районний педіатр.

Правоохоронці уже відкрили кримінальне провадження. "Це злісне невиконання батьківських обов‘язків по догляду за дитиною. Передбачає таку санкцію обмеження волі – від 2 до 5 років, або позбавлення волі на такий самий строк", - пояснив заступник начальника Новоукраїнського відділення поліції Станіслав Іщенко. Поки хлопчика відгодовуватимуть у лікарні, чиновники клопотатимуть про вилучення його з родини, а також вирішуватимуть долю решти дітей із цієї сім‘ї.

Кореспондент ТСН Олена Шворак

Повʼязані теми:

Наступна публікація