Як отримати пенсію та соціальні виплати у воєнний час – інструкція

Як отримати пенсію та соціальні виплати у воєнний час – інструкція

Хто може вийти на пенсію в 2022 році / Фото: Pexels

Сьогодні, 3 березня, служба розпочне доставку пенсії та субсидії для понад три мільйони клієнтів у всій території країни.

Міністерка соціальної політики України Марина Лазебна повідомила, що уряд прийняв підготовлені Мінсоцполітики альтернативні способи виплати пенсій і грошової допомоги під час воєнного стану на випадок збоїв у роботі тієї чи іншої банківської установи, а також для переміщених осіб, які отримують пенсію через поштового оператора. Вони дадуть змогу забезпечити безперебійність у виплатах пенсій і соціальної допомоги.

"Ми нарахували більше 10 млн пенсій, більше 3 млн виплат соц допомог та субсидій. Зараз вирішуємо питання доставки коштів тим, хто отримує пенсії на руки, не на картки. З 4 березня розпочнеться виплата пенсій, з 7 – соціальних допомог", - заявила вона.

А очільник «Укрпошти» Ігор Смілянський повідомив, що сьогодні, 3 березня, служба розпочне доставку пенсії та субсидії для понад три мільйони клієнтів по всій території країни.

Якщо ви у себе вдома — очікуйте доставку пенсії або можете забрати самостійно її у найближчому відділенні пошти.

Якщо ви змінили місце проживання, вивчіть інструкцію від «Укрпошти».

Якщо ви змінили місце проживання у зв'язку із воєнними діями, зателефонуйте за номером 0800 300 545 (кнопка 2) та повідомте наступну інформацію:

  • ПІБ одержувача
  • адресу отримання пенсії до березня 2022 року
  • паспортні дані
  • свій номер телефону
  • спосіб отримання виплати
  • нову адресу доставки
 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Актуальні запити
Наступна публікація