Як Пологовий Будинок "Лелека" успішно бореться з демографічною кризою в Україні Новини компаній

Як Пологовий Будинок "Лелека" успішно бореться з демографічною кризою в Україні

"Лелека" від 2019 року є першим і єдиним госпітальних медичним закладом в Україні з найсуворішою міжнародною акредитацією.

Сьогодні експерти в Україні ставлять запитання: чому в нашій країні так стрімко скорочується населення і при цьому народжується все менше дітей? А міжнародний валютний фонд оприлюднив прогноз, згідно з яким населення України до 2025 року скоротиться на 1 млн осіб і складе всього 40700000.

У цілому за роки незалежності в Україні народилося 13,2 мільйонів дітей. І якщо в 1990 році світ побачили 657 200 дітей, то в 2001 році їхня кількість впала майже вдвічі - до 376 500. А ось у пандемічний 2020 рік зафіксували менше 300 000 нових громадян України.

На графіку представлена статистика з 1990 по 2020 роки. І тенденція демографічної кризи чітко відстежується.

2350 дітей за рік!

Сьогодні говорять про більш відповідальне ставлення батьків до такого важливого рішення як поява нового життя з одного боку, і з іншого - про розширення можливостей сучасної медицини. Тому поки народжуваність в Україні неухильно знижується, в Пологовому Будинку "Лелека" тільки за 2020 рік народилося 2350 дітей - на 25% більше, ніж у попередньому. У чому ж секрет кращого пологового будинку Києва, який відкрив свої двері ще в 2016 році?

Головна перевага "Лелеки" в тому, що з кінця 2019 року він є першим і єдиним госпітальним медичним закладом в Україні з найсуворішою міжнародною акредитацією.

Під час всесвітньої пандемії, такий високий рівень безпеки сучасної медицини дозволяє майбутнім мамам почувати себе надійно і захищено. Тому вони вибирають "Лелеку" з усього списку пологових будинків України. І це не реклама. Порівняємо кількість народжених дітей в Україні, Києві та Пологовому Будинку "Лелека" за 2017-20 роки.

Сучасна корпоративна культура персоналу

Різні дослідження ринку медичних послуг в Україні показали, що пацієнт, як клієнт медичного закладу в Україні, чекає:

  • впевненості в правильно поставленому діагнозі та результатах обстеження;
  • отримання найбільш повної інформації про хід лікування або обстеження;
  • якісних медичних послуг і сервісу;
  • офіційної оплати за медичні послуги.

Тому сьогодні в Пологовому Будинку "Лелека" ми використовуємо медичні протоколи, побудовані на принципах доказової медицини. Причому, вони схвалені не тільки в Україні, але і США, і Західній Європі. Всі ці документи формалізовані в обов'язкові локальні протоколи для персоналу.

У свою чергу, всі наші 400 співробітників дотримуються сучасної корпоративної культури. У нас не прийнято "дякувати" лікарям і персоналу будь-якого рівня. Оплата йде через касу пологового Будинку. І кожен наш співробітник чітко розуміє, що пацієнт повинен бути повністю задоволений його роботою. Тому "Лелека" входить в топ найкращих пологових будинків України.

Всі пацієнти для нас важливі. У нас не прийнято цікавитися їх значимістю і доходами. Наш рівень медичної допомоги для всіх однаково на високому рівні. "Лелека" - це не дорого. І за 4 роки ми брали пацієнтів з самим різним рівнем достатку. До нас приходять народжувати політики, менеджери, зірки шоу-бізнесу, українці та іноземці самого різного рівня.

 "Лелека" не боїться складних ситуацій

Найважливішими для пацієнта є якість надання медичної допомоги і рівень сервісу в медичній установі. І ми з цим повністю згодні. Адже основа діяльності кожного пологового будинку - це якісна медицина. Тому Пологовий Будинок "Лелека" не відмовляється від найважчих випадків в акушерстві.

У нас великий кваліфікований колектив, і ми пишаємося тим, що провели вже не одну складну операцію. Наприклад, у пацієнток із врощеною плацентою на місці рубця після кесарева розтину раніше був єдиний вихід - видалення матки. І проводилася ця складна операція тільки в спеціалізованому лікувальному закладі. Для неї лікарі запасалися великими запасами крові.

У Пологовому Будинку "Лелека" налагоджена технологія емболізації маткових артерій або введення спеціального балона в аорту перед витяганням дитини. Результат - менша крововтрата і жінка залишається жити з маткою. Вона зможе ще подарувати життя дитині.

Відзначимо, що для проведення такого рівня операцій необхідні судинний хірург, уролог, трансфузіолог та інші фахівці - 12-15 чоловік.

Ми не кидаємо своїх пацієнтів в ексвізитних ситуаціях. Будьте впевнені: Пологовий будинок "Лелека" не боїться труднощів і готовий до них. Крім того, ми ніколи не зупиняємося на досягнутому: наш персонал постійно вчиться і вдосконалюється. "Лелека" - місце, де можна спокійно народжувати дитину.

На сьогодні в "Лелеці" провели вже понад 7000 пологів. Наприклад, у нас пройшли пологи у жінки з міастенією (важке неврологічне захворювання з наслідками для дитини). Або пологи у пацієнтки, у якої під час вагітності була виявлена   лейкемія. Також була пацієнтка з розривом матки до початку пологової діяльності та терміновим витягнення дитини з черевної порожнини.

Постійне спостереження

Кожній мамі хочеться, щоб її дитина з'являлася на світ у комфортних умовах. І ми надамо їх. Адже "Лелека" починається з красивого кольорового фасаду, просторого холу і позитивного дизайну.

Наша пологова зала теж не схожа на сумну лікарню. У ньому передбачені стіни з антисептичним покриттям. А сучасне пологове ліжко трансформер має 32 варіанти для оптимальних пологів. Ми також передбачили безліч іншого обладнання, більшість якого необхідно, щоб швидше надати допомогу.

Так, позбавити від болю породіллю допоможе апарат для пацієнт-контрольованої епідуральної анестезії. При цьому пацієнтка зможе сама керувати ним і регулювати больові відчуття під час пологів.

Ще у нас є свій власний справжній центр управління космічними польотами. Це апарат для постійного контролю серцебиття плода (це основний показник успішності пологів).

Ви ніколи не залишитеся в "Лелеці" без кваліфікованої допомоги. Адже всі пацієнтки в пологовому залі знаходяться під постійним наглядом. А в ординаторській і на посту медсестри для контролю передбачені великі екрани.

"Розумні" операційні

Розумні технології вже міцно увійшли в наше життя. Ми пішли далі і передбачили в двох операційних "розумні" двері. Вони відкриваються, як тільки наближаєшся до них. Це дозволяє нам виграти важливі секунди. Адже в медицині бувають ситуації, коли рахунок йде на хвилини, і вони можуть врятувати життя.

У "Лелеці" дотримуються сучасної концепції операційних залів. Тому тут вся необхідна апаратура прикріплена на спеціальних стельових консолях, на підлозі стоїть тільки операційний стіл.

Особливий комфорт створюють спеціальні автоматичні системи. Вони підтримують постійну температуру при 20-кратному повітрообміні. Ламінарний повітряний потік закриває пацієнта на операційному столі від попадання не стерильного повітря ззовні.

Ми рятуємо дітей

У нашому блоці інтенсивної реанімації новонароджених є сучасні інкубатори для новонароджених і безліч вимірювального обладнання. Сюди потрапляють приблизно 1,5-2% від усіх наших маленьких пацієнтів. Це недоношені діти, і малюки, яким необхідна спеціальна медична допомога після пологів.

Ми пишаємося своїми результатами на рівні кращих клінік Європи та США. Адже за 4 роки діяльності "Лелеки" через це відділення пройшло близько 100 дітей з масою при народженні менш ніж 1500 грамів. А найменша дитина народилася всього у 680 грам. Зараз їй вже 2,5 років і вона здорова!

Комфорт продуманий до дрібниць

Ми уважні до своїх клієнтів. І вважаємо, що післяпологова палата не повинна бути схожа на стандартну лікарню, але при цьому має бути забезпечена всім необхідним функціоналом.

Наші мами розташовуються на зручному ліжку зі змінною геометрією полотна. Також для максимального спокою і зручності пацієнта є пристрій виклику персоналу з переговорним пристроєм. Причому, всі виклики і переговори фіксуються в комп'ютері. Ми навіть привезли безпосередньо з Парижу спеціальний пристрій для туалету новонародженого виробництва французької фірми Loxos. Все для Вас!

Крок у новий світ

На жаль, в Україні досі держава ігнорує величезну проблему з доступністю медичної допомоги. Справа в тому, що з 2020 року НСЗУ почав оплачувати пологи. Але його тариф не покриває пологи в "Лелеці", а доплата за невідомих причин категорично заборонена. Але якщо держава заплатить частину грошей за пологи в "Лелеці", ми станемо доступнішими для більшої кількості людей.

А зараз ми раді, що для багатьох дітей першим будинком у житті став Пологовий Будинок "Лелека". І віримо, що з нашою допомогою в Україні з'явиться ще більше маленьких українців і українок!

Наступна публікація