Як правильно мити руки та чи захистить марлева пов'язка: що допоможе врятуватися від небезпечного вірусу з Уханя

Як правильно мити руки та чи захистить марлева пов'язка: що допоможе врятуватися від небезпечного вірусу з Уханя

Фото: Associated Press

Правила гігієни допоможуть у профілактиці вірусних захворювань.

В 11 українців, у яких була підозра на інфікування, не підтвердився коронавірус. Утім, двоє осіб і досі чекають на результати лабораторних досліджень, які будуть відомі у четвер, 6 лютого. Поки вірус шириться планетою, організації в царині охорони здоров'я наполягають, що слід дотримуватись елементарних правил гігієни, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Двоє пацієнтів ще перебувають на діагностиці, але інфекціоністи схиляються до думки, що й у цих двох випадках коронавірус не знайдуть. Попри це радять, не нехтувати профілактичними заходами.

Для профілактики респіраторних захворювань, зокрема коронавірусу, Всесвітня організація охорони здоров'я рекомендує передусім мити руки з милом або обробляти їх спеціальним дезинфікуючим засобом.

Роман Балацький може давати майстер-класи по тому, як правильно мити руки. Для хірургів це особлива процедура у кілька підходів. Для профілактики ж ГРВІ достатньо запам'ятати прості рухи: "Тильні частини розмилюємо, щоб миючий засіб потрапив всюди, і міжпальцеві простори. Після того, коли ми вже протягом хвилини-двох помили, потім проводимо змивання", - радить лікар.

Медики закликають дотримуватись елементарних правил гігієни, аби уникнути зараження коронавірусом 

Медики закликають дотримуватись елементарних правил гігієни, аби уникнути зараження коронавірусом 

Після повітряно-крапельного шляху саме руки можуть стати джерелом інфекції. Дверні ручки, робочі поверхні, клавіатури та потискання рук - усе це може становити загрозу. В офісах найнебезпечнішою зоною вважають ліфти - через відсутність вентиляції та тісний контакт із людьми.

Експерт із громадського здоров'я каже, що прості правила можуть уберегти вас. Радить, не торкатися зайвий раз руками очей, носа чи рота. Варто провітрювати приміщення, дезинфікувати поверхні, уникати місць великого скупчення людей. А аби при перших симптомах недуги не заразити довколишніх, то кашляти краще в хустинку, згін ліктя і в жодному разі не прикриватися долонями.

Між тим фахівці кажуть, що марлеві пов'язки не захистять, але врятують інших, якщо людина хвора.

Кореспондентка ТСН Алла Хоцянівська.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація