Як придбати якісний хліб. Поради від технологів та дієтологів

Не поспішайте робити висновок, що висока ціна - ознака якості.

"Сніданок з 1+1" дослідив, що кладуть до тіста недобросовісні виробники, та як обрати якісний хліб.

Перше правило – хліб обовязково має повертати собі форму, якщо на нього натиснути. Приплюснутий буханець свідчить про проблеми в клейковині, або у процесі випічки.

М’якушка не повинна відставати від скоринки. Якщо таке трапляється - проблема з борошном. З неякісної сировини хліб виходить із низьким вмістом клітковини. Користі від нього немає.

Часто виробники замінюють житнє борошно солодом - такий хліб випікається дуже темним.

Не поспішайте робити висновок, що висока ціна - ознака якості. Часто в дорогому продукті можна виявити цілий букет емульгаторів, ароматизаторів і поліпшувачів смаку.

хліб
pixabay.com
Висока ціна не є гарантією якості

Вони призводять до підвищення рівня цукру в крові, погіршення функцій печінки, зниження імунітету й ожиріння. До того ж, наступного дня цей хліб уже не з’їси: він так черствіє, що його не надкусиш.

Якщо ви купуєте хліб у магазинах, обовязково дивіться на склад продукту. Ліпше брати буханець запакованим. Спеціальна плівка захищає хліб від бруду та бактерій. А аби він не запліснявів, його слід зберігати в паперових пакетах чи лляних рушниках.

Залиште свій коментар