Як приготувати тісто на млинці без грудочок: виявляється, все дуже просто
Читайте в матеріалі ТСН.ua, як зробити тісто на млинці без міксера, щоб не було грудочок.
Як зробити тісто на млинці без грудочок / © Pexels
Млинці люблять дорослі й діти. Їх можна їсти, як самостійну страву, або додавати найрізноманітнішу начинку. Кожна господиня готувала млинці хоча б раз у житті. Однак тісто на млинці зробити не так просто. Часто в ньому з'являються грудочки, які псують всю страву. Якщо у вас немає можливості використовувати міксер, тоді вам просто необхідно запам'ятати цей рецепт, як приготувати тісто на млинці без грудочок.
Як зробити тісто на млинці без грудочок, якщо немає міксера
Вам знадобляться такі інгредієнти (на чотири особи):
6 яєць;
4 склянки борошна;
6 склянок (200 мл) молока;
4-5 столових ложок цукру;
половина чайної ложки солі;
2 столові ложки рослинної олії.
Приготування дуже просте, тому з ним впорається навіть початківець у кулінарній справі:
Шість яєць потрібно розбити в досить великій ємності, де ви готуватимете тісто на млинці. Додати сіль, цукор та все перемішати. Можете використовувати виделку або віничок.
Влити до суміші дві склянки молока та знову ретельно перемішати.
Всипати одну склянку борошна та знову акуратно перемішати майбутнє тісто на млинці. Спочатку ви побачите велику кількість грудочок, але не потрібно переживати. Всі вони зникнуть після ретельного перемішування.
Додаєте другу, третю та четверту склянки борошна. Після кожної добре перемішуєте суміш віничком або виделкою. Не поспішайте - адже саме в цьому і весь секрет. Потрібно поступово збільшувати густоту тіста на млинці і тоді грудочок не буде.
Тепер додати почергово всі інші склянки молока, після кожної ретельно перемішуючи тісто до потрібної консистенції. Якщо вам здається, що молока забагато - замініть його на звичайну воду. На якість тіста та випікання це жодним чином не вплине.
Останнім кроком потрібно додати рослинну олію. Тепер тісто на млинці не прилипатиме до сковороди.
Можете відразу розпочинати готування смачних млинців. Покладіть сковороду на маленький або середній вогонь та тримайте млинці, які випікаються, по одній хвилині з кожного боку.