Як швидко дізнатись розмір майбутньої пенсії: пенсійний калькулятор онлайн та покрокова інструкція

Як швидко дізнатись розмір майбутньої пенсії: пенсійний калькулятор онлайн та покрокова інструкція

Пенсійний калькулятор онлайн: як розрахувати розмір майбутньої пенсії / Фото: pixabay.com

На сайті Пенсійного фонду України є спеціальний безкоштовний пенсійний калькулятор, за допомогою якого українці будь-якого віку можуть дізнатися розмір виплат, що будуть отримувати в майбутньому. ТСН.ua пропонує просту покрокову інструкцію, яка допоможе вам самостійно розібратися, як дізнатися розмір своєї пенсії.

Щоб використати пенсійний калькулятор ПФУ, насамперед, потрібно авторизуватися на сайті Пенсійного фонду. Зробити це можна за допомогою електронного підпису (отримати в “Дія”, через Приват24, в УкрСибБанк, в Альфа Банк та іншому акредитованому центрі). Для реєстрації потрібно в правому верхньому куті натиснути “Вхід” — “За КЕП”.

Щоб розрахувати розмір майбутньої пенсії, потрібно скористатися пенсійним калькулятором онлайн — перейти до спеціального розділу “Пенсійний калькулятор”. 

Безкоштовний пенсійний калькулятор ПФУ

Тут користувач отримує можливість визначити умови розрахунку пенсії:

  • алгоритм розрахунку — може бути за введеними даними чи з урахуванням того страхового стажу, який людина отримає, коли досягне пенсійного віку;
  • при необхідності можна додати періоди роботи з більш точним введенням заробітної плати, що допоможе отримати більш чіткі розрахунки;
  • натиснути “Зберегти і розрахувати”, щоб отримати остаточний розрахунок розміру майбутніх пенсійних виплат.

Безкоштовний пенсійний калькулятор ПФУ дозволяє змінювати дані необмежену кількість разів, як і проводити самий розрахунок. Також варто розуміти, що ви отримаєте лише можливий розрахунок майбутньої пенсії, адже враховується чинне на цей момент пенсійне законодавство.

Як подивитись свою пенсію за допомогою безкоштовного пенсійного калькулятора онлайн

Якщо ви не можете зрозуміти, як використовувати пенсійний калькулятор від ПФУ, скористайтесь наступною відео-інструкцією. Покрокові дії та просте пояснення допоможе вам швидко розрахувати розмір своєї майбутньої пенсії за допомогою безкоштовного пенсійного калькулятора онлайн:

Зверніть увагу, якщо ви хочете отримати приблизний розмір вашої майбутньої пенсії, але пенсія за віком вам ще не визначена, то в “Пенсійному калькуляторі” можна провести розрахунок лише “з урахуванням стажу, що буде набутий до пенсійного віку”.

Наприклад, якщо ви чоловік 1989 року народження і отримуєте мінімальну заробітну плату по Україні, то вийти на пенсію за віком (у 60 років), за умови наявності 35 років страхового стажу, ви зможете 2046 року. Відповідно, розмір пенсійних виплат з урахуванням всіх даних становитиме для вас 2 200 гривень.

Наступна публікація