Як скоротити рівень солі в раціоні: прості поради

Як скоротити рівень солі в раціоні: прості поради

Pexels

Відмова від солі не означає, що доведеться їсти прісну та несмачну їжу.

Страви без солі смакують не гірше, ніж із нею.

Про це інформує Центр громадського здоров'я України в Telegram. 

Натрій, який міститься в солі, є важливим для нормальної роботи організму. Проте його надлишок у раціоні може призводити до високого артеріального тиску, що підвищує ризик серцево-судинних захворювань.

Всесвітня організація охорони здоров’я рекомендує дорослим вживати не більше за 5 грамів солі в день — це неповна чайна ложка. Однак за статистикою, звичайна людина вживає двічі більше.

Окрім звичайної білої солі, яку ми використовуємо під час приготування їжі, багато натрію також міститься в хлібі, макаронних виробах, напівфабрикатах, готових соусах та в сухих сніданках.

Відмова від солі не означає, що доведеться їсти прісну та несмачну їжу. Підсилити смак можуть різноманітні спеції, трави та зелень. Чудова ідея для подарунка — придбати мамі набір різних приправ без солі для готування.

Якщо ви зовсім не можете відмовитися від солі, ось кілька порад, як скоротити її рівень у раціоні:

  • не соліть страви під час приготування, лише готову їжу;
  • не тримайте сільничку на обідньому столі;
  • відмовтеся від солоних перекусів;
  • обирайте продукти з низьким вмістом натрію. 

Читайте також: 

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

 

Наступна публікація