Як воювати з Росією. У США видали посібник на основі російської агресії в Україні

Як воювати з Росією. У США видали посібник на основі російської агресії в Україні

Фото: Reuters

У довіднику зібрані фотографії та дані про російську техніку, яка могла б використовуватися для ведення гібридної війни.

Командування армії США випустило "Російський довідник бойових дій нового покоління", в якому розказано, як протидіяти стратегії російської гібридної війни.

Довідник вперше був виданий в грудні 2016 року і недавно викладений в інтернеті на сайті PublicIntelligence. У книзі детально розглядаються російська гібридна військова тактика і те, як військові США можуть протистояти їй.

Довідник являє собою публікацію з 62 сторінок, де зібрані фотографії та дані про російську техніку, яка могла б використовуватися для ведення асиметричної війни і яка була задіяна в російських операціях на Донбасі і в Криму.

У них, як зазначається, брали участь багато невеликих підрозділів спеціальних операцій, яка іноді працювали під прикриттям, а також невеликі, добре озброєні формування регулярних російських військ, що підтримують місцеві сепаратистські угруповання.

Довідник армії США також розглядає російські тактичні операції в змішаній війні. Як приклад наводяться дії на сході України.

У виданні також вказано декілька "слабких місць" російських збройних сил, які, на думку військових експертів, можуть використовувати сили США.

Зокрема, зазначається, що у солдатів, мобілізованих за призовом, немає мотивації. Крім того, відзначається слабка логістика, а також те, що авіаційна і артилерійська підтримка має тенденцію бути жорсткою і залежить від обсягу, а не від точності.

Крім того, в посібнику, зокрема, дається рекомендація, щоби сили США тренувалися в умовах, коли засобами радіоелектронної боротьби забиваються частоти GPS і радіозв'язку.

Повʼязані теми:

Наступна публікація