Як впливає м'ясо на здоров'я: хот-дог збільшує шанс отримати діабет на 51%

Як впливає м'ясо на здоров'я: хот-дог збільшує шанс отримати діабет на 51%

Фото: pixabay.com

Фахівці з ВООЗ закликають відмовлятися від обробленого м'яса

У світі все більше людей відмовляються від продуктів тваринного походження. Зокрема, найменше в світі мяса їдять в Бангладеш: усього чотири кілограми на рік на людину. Далі йде Індія: там майже 40% населення - вегетаріанці. Замикає цю трійку Бурунді. Така відмова зумовлена не тільки світоглядними переконаннями, неможливістю купити цей продукт, але й впливом тваринних продуктів на здоров'я.

Про це йдеться в сюжеті "Сніданку з 1+1".

Суспільство сколихнув документальний фільм із резонансними фактами про вегетаріанство від Всесвітньої організації охорони здоров'я, виконавчим продюсером якого став актор Леонардо ДіКапріо.

Фото: pixabay.com

Згідно із даними ВООЗ, 50 грамів обробленого мяса збільшує ризик захворювання на діабет на 18%. Фахівці порівняли оброблене м'ясо (стейки, сосиски, бекон, ковбаси) із сигаретами та радіоактивними металами. Так, одне яйце дорівнює 5 викуреним цигаркам. А один хот-дог на день збільшує шанс отримати діабет на 51%. Молоко не корисне для кісток і містить гній.

Такі заяви викликали шалені дебати між спеціалістами – лікарями різних профілів і організаціями, що борються з раком та діабетом.

Фото: pixabay.com
 

Деякі виступили проти такої категоричної заборони продуктів тваринного походження і вважають, що споживати їх таки треба. А от кому і скільки - річ індивідуальна. Так, деякі дієтологи вважають, що курячі яйця насправді не підвищують рівень холестерину, а протеїни допомагають зміцнити м'язи.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Схуднення та здорове харчування
Наступна публікація