Як захистити гроші від шахраїв: банкір дав головні поради

Як захистити гроші від шахраїв: банкір дав головні поради

Фото: Firestock

Банкір назвав 4 основні поради, щоб зберегти свої гроші.

Понад 300,5 мільйона гривень шахраї викрали за минулий рік із банківських карток українців. Такі дані Української асоціації міжбанківських платіжних систем, розповіли в ефірі "Сніданку з 1+1".

Аферисти оманою підштовхують людей віддати гроші або поділитися конфіденційною інформацією, але існує всього 4 простих правила, і ваші гроші ніколи не вкрадуть з картки.

Про них розповів банкір Олег Гороховський. 

  • Перше, і найголовніше, що ви маєте запам’ятати: щоб вам не говорили, ніколи, за жодних обставин, вам не можна передавати тому, хто телефонує, свої дані, ні паролі, ні коди, які приходять в смс, все, що вам говорять, що це дуже потрібно. 
  • один клік на посилання, і гроші вже в руках зловмисників: такий вид банківського шахрайства називається фішінг. Тому всі повідомлення типу: ви виграли машину, чи ваш кредит оформлено та перейти за посиланням - одразу просто видаляти.
  • а ще гроші з вашої картки може поцупити вірус. Просто потрапляє вірус на комп'ютер, він краде всі дані, які є на жорсткому диску комп'ютера, і, як правило, там можуть бути паролі від банку.

Тому не зберігайте на комп'ютері жодних паролів, а для більшої надійності я рекомендую користуватись клієнт-банками для смартфонів, і тоді в разі, якщо зловмисник захоче вкрасти ваші гроші через комп'ютер, банк побачить, що це для вас нетипова активність, і він, швидше за все, цю версію зупинить.

  • І останнє: просто будьте уважними та ліпше всю інформацію щодо вашої картки перевіряйте безпосередньо в банку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, як шахраї дурять онлайн-покупців на OLX. 

Як захистити платіжну картку від шахраїв: 4 простих правила

Як захистити платіжну картку від шахраїв: 4 простих правила

Повʼязані теми:

Наступна публікація