Як журналістка ТСН наважилася збільшити груди: спецпроєкт про пластичну хірургію

Як журналістка ТСН наважилася збільшити груди: спецпроєкт про пластичну хірургію

Фото: ТСН.ua

Для операції зі збільшення грудей слід обрати кваліфікованого лікаря.

Пластичними операціями нині нікого не здивуєш. Хтось лягає під ніж хірурга через нещасний випадок, інші прагнуть впоратися з віковими змінами, а хтось шліфує обличчя задля надання йому привабливішої форми. Одними з найбільш популярних є операції зі збільшення грудей. До хірургів зазвичай звертаються жінки, щоб скоригувати груди після пологів.

У новому спецпроєкті ТСН професійні лікарі-експерти нададуть різні точки зору на тему пластичної хірургії та розкажуть, кому не варто проводити хірургічні втручання, які можуть бути побічні ефекти та ускладнення.

У спецпроєкті журналістка Наталія Гончарова ділиться з усією країною власним досвідом збільшення грудей. На операцію 33-річна журналістка зважилася після пологів. Своє рішення пояснює тим, що до пологів мала майже другий розмір грудей і її все влаштовувало, але після вигодовування бюст втратив еластичність і пружність. П'ять років вона чекала, що груди повернуться у форму, та дива не сталося.

За допомогою журналістка звернулася до досвідченого хірурга Дмитра Слоссера. Медик тривалий час працював в Ізраїлі і спеціалізується на найскладніших реконструкціях, може навіть скласти будь-який орган із хрящів та тканини. Щодо грудей, то має репутацію творця найнатуральніших форм.

Після першої консультації пластичний хірург зауважив, що Наталя має незначну асиметрію в грудях, яку повністю після операції усунути не вдасться, але все ж бюст матиме більш естетичний вигляд.

Та, попри зміну форми, журналістка хотіла й більший розмір грудей. Але перш ніж піти на такий крок, вона зважила усі за та проти й оцінила можливі ризики.

"Дайте дві": на що готові жінки, аби сподобатися собі

"Дайте дві": на що готові жінки, аби сподобатися собі

Яка небезпека криється в операції зі збільшення грудей?

Своїм невдалим прикладом зі збільшення грудей поділилася Юлія з Харкова. Дівчина, щоб заощадити кошти, зробила операцію в невідомій полтавській клініці. Але негативні наслідки непрофесіоналізму лікарів з’явилися одразу.

Як виявилося, дівчині неправильно наклали шви, а потім один імплант змістився і виявився нижче від іншого.

Груди були червоні, гарячі. А потім був розрив тканин і вихід гною назовні. Лікар мені казав, що це особливість організму. Проблеми з швів плавно перетекли в наступний момент, у мене опустилися груди, одна просто сповзла

пригадує дівчина.

Пацієнтка повторно звернулася до лікаря. Той погодився переробити груди, але під місцевою анестезією. Дівчина каже, що дві з половиною години вона відчувала кожен рух хірурга у тілі. Втім, попри страждання, друга операція теж не була успішною, на грудях лишився грубий шов і кривий сосок.

Больовий шок, мої ноги тримали медсестри, лікар, який йому асистував, на нього дивився, та не міг нічого сказати. Але дивився з таким обличчям, що "може, вистачить, може, ти вколеш їй анестезію, навіщо ж ми мучимо?

каже Юлія.

Лікар свою провину заперечив і відписав, що жодних документів на операцію не давав. Крім того, зі слів дівчини, у клініці її дані видалили з клієнтської бази і жодних паперів, які б підтверджували слова Юлії, на руках у неї немає. Тому довести у суді провину медика майже нереально.

Дизайнерка одягу Юлія Айсіна розповідає, що вперше зробила собі груди десять років тому. Дівчина каже, що займається вейкбордингом, але через заняття спортом в Юлії виникли ускладнення.

Так, дівчина виконувала одну із вправ, та їй не вдавалося правильно закінчити її, вона падала на грудну клітку. У результаті між імплантом і природною тканиною утворилася кишенька, в яку набиралася рідина – серома. Із ризиків у такій ситуації – розвиток запалення.

Є два способи лікування сероми. Можуть призначити пацієнтці антибіотики у разі невеликого скупчення рідини. Також можна провести хірургічну операцію, під час якої медики за допомогою спеціальної трубки віддаляють лімфу та інші рідини.

Однак дівчині це не допомогло, її груди почали деформуватися.

Я прийшла в клініку і ми зробили обстеження. У мене різко змінилася форма грудей... І ми з лікарями вирішили різати груди, виймати імплант, тому що вже замість сероми розвинувся фіброз. Більш щільна тканина

розповідає Юлія.

Дівчину прооперували і вставили нові імпланти, але обережнішою Юля не стала. Вона й надалі займається екстремальними видами спорту, бо каже, що любить активний відпочинок.

Міфи про імпланти

Також є інформація, що імпланти провокують рак. Але лікар запевняє, що це неправда, імпланти жодним чином не впливають на розвиток ракових клітин. Навпаки, за його словами, жінки з високим ризиком онкохвороб, видаляють залози й вшивають імпланти. Саме так зробила акторка Анжеліна Джолі, коли дізналася, що має генетичну схильність до захворювання.

Крім того, побутує думка, що імпланти можуть не прижитися і відбудеться відторгнення. Лікар зауважує, що це трапляється вкрай рідко і, радше, є міфом, аніж реальність.

Цей матеріал абсолютно інертний. Може йтися або про інфекцію або ж, дуже рідко, бувають хвороби імплантів, вони описані у 400-500 випадків у світі

пояснює лікар.

Також медик спростовує закиди і про розрив імпланта. Підтверджує, що такі випадки траплялися, але чимало років тому. Нині ж препарати і силікон високої якості, тож навіть, якщо трапиться якась надзвичайна ситуація, вміст імпланта, переконують лікарі, не нашкодить організму.

Як обрати пластичного хірурга

Досвідчений пластичний хірург і мамолог Андрій Якобчук пояснює, що в жодному разі на операції економити не можна. Якщо ціна на процедуру суттєво нижча за ринкову, наголошує, це перший фактор, який має насторожити пацієнтів.

Також перед проведення операції слід просити у лікаря копії усіх медичних документів. А головне, як радять самі лікарі, знайти реальних пацієнтів того хірурга, до якого збираєтеся.

Одна пацієнтка — це може бути випадковість, дві — збіг, три щасливі пацієнтки від одного хірурга — це лікар

зауважує Андрій Якобчук.

Зрештою, детально ознайомившись з усіма побічними ефектами, та оцінивши ризики, журналістка зважилася на збільшення грудей. Про те, як це було, ми розкажемо у наступних серіях спецпроєкту.

Повʼязані теми:

Наступна публікація