Ями у людський зріст і розмиті могили: у Мережі показали шокувальні наслідки дощів під Дніпром (відео)

Ями у людський зріст і розмиті могили: у Мережі показали шокувальні наслідки дощів під Дніпром (відео)

Місцеві жителі бідкаються, що залишилися без дороги і негода зруйнувала могили рідних на Чаплінському кладовищі.

У селі Чаплі під Дніпром нещодавні зливи наробили лиха. Водою розмило місцеве кладовище та знищило дороги.

Про це розповідають у сюжеті 9 каналу.

Нещодавні зливи зруйнували Чаплівське кладовище. Вода підмила могили, повалила пам'ятники та наробила вирв, а звідти пішла у село просто у людські двори. Жителі побоюються тепер пити воду із місцевих криниць та скаржаться на неприємні запахи, а дехто навіть знаходив людські кістки.

"Живу тут з 1978 року. Такого ніколи не було", - говорить місцева жителька Надія Довгопола, показуючи журналістам зруйновані стихією могили на кладовищі.

Нижче кладовища розташоване село Чаплі, куди пішла вода. На місті дороги утворився кратер у людський зріст, а у цій вирві лежать надгробки, які змило з кладовища. 

"Провалля з'явилося одразу після того, як пішли потоки води і воно ж одразу й вимило, а увесь бруд пішов у двори", - розповідає місцевий житель Павло Колесников.

Селяни говорять, що зливи були й раніше, але таких наслідків не було ніколи, бо була система водовідведення. Зараз вона забита, і її ніхто не чистить. Люди також скаржаться, що місцевий фермер вирубав дерева вище Чаплів, які зупиняли воду раніше, тому зараз вся вона тече просто у село.

Фермерське господарство перебуває на території іншої громади. Жителі Чаплів збираються позиватися на фермера до суду.

Нагадаємо, що шквальний вітер у місті Первомайську Миколаївської області наробив збитків у міськрайонному суді. Сильні пориви вітру зірвали частину покрівлі і рознесли документи, які просушували на горищі після того, як їх затопило в підвалі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація