"Є претензії до вчорашніх рішень уряду": ексочільник "Нафтогазу" Коболєв прокоментував своє звільнення

"Є претензії до вчорашніх рішень уряду": ексочільник "Нафтогазу" Коболєв прокоментував своє звільнення

Фото: УНІАН

28 квітня Кабінет міністрів України звільнив голову НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва.

Андрій Коболєв заявив, що не писав жодних заяв і дізнався про своє звільнення з новин. 29 квітня у нього останній робочій день у НАК "Нафтогаз України" .

Про це Андрій Коболєв повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Сьогодні (29 квітня) мій останній день роботи в "Нафтогазі". Це були насичені 7 років 1 місяць і 3 дні перетворення неможливого у досяжне. No Regrets. Озвучувати перелік здобутків "Нафтогазу" за цей час вважаю зайвим. Їх знають наші опоненти, знають наші союзники. Все, що ми зробили, вже увійшло до історії і ці факти не знищити" - написав Андрій Коболєв.

Коболєв зазначив, що у нього є претензії до вчорашніх рішень уряду:

"У мене, безперечно, є претензії до вчорашніх рішень уряду. Не в частині мого звільнення, а в тому, що вони зараз ставлять хрест на реформі корпоративного управління. Від 2014 року Україна твердо вирішила, що на державній власності має заробляти держава і українці, а не наближені до грошових потоків політики. Одне вчорашнє рішення уряду відправляє у смітник всі напрацювання. І проти цього ми ще готові повоювати. Важливо пояснити. Я не маю наміру влаштовувати цирк та підставляти під удар "Нафтогаз". Зараз основне завдання команди - зберегти динаміку роботи, яка встановилася протягом останнього часу, і забезпечити розвиток видобутку, роздрібного бізнесу та інших стратегічних напрямів Групи", - акцентував ексочільник "Нафтогазу".

Кабінет міністрів України 28 квітня призначив нового голову правління НАК "Нафтогаз України", яким став Юрій Вітренко. Він приступає до виконання обов'язків від 29 квітня:

"Я залишаю ключі від кабінету Юрію Вітренку. Остання приємність, яку дозволив собі як очільник Нафтогазу, - підписав рішення про початок сейсмічних робіт на Чорноморському шельфі", - підсумував Андрій Коболєв.

Нагадаємо, Герман Галущенко очолив Міністерство енергетики. Посаду міністра енергетики тимчасово займав Юрій Вітренко. Його призначили главою "Нафтогазу", відразу після звільнення Коболєва.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Газовий конфлікт України і РФ
Наступна публікація