Єрмак заявив, що саміт "нормандської четвірки" відбудеться найближчим часом

Єрмак заявив, що саміт "нормандської четвірки" відбудеться найближчим часом

Фото: Офіс президента України

Напередодні Зеленський проінформував, що зустріч відтерміновується через Росію.

Саміт "нормандської четвірки" на рівні глав держав України, Німеччини, Франції та Росії може відбутися найближчим часом.

Про це повідомив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак на своїй сторінці у Facebook.

"Головним завданням для всіх нас залишається відновлення миру... Одним з механізмів для досягнення миру має стати проєкт "Ключових кластерів з виконання Мінських домовленостей", підготовлений Німеччиною та Францією, який Україна підтримала. Наступним кроком має стати саміт Н4 ("нормандської четверки"), який відбудеться найближчим часом", - написав він.

Єрмак зазначив, що "безпека стала одним з ключових питань переговорів із німецькими колегами" та висловив сподівання на те, що Німеччина сприятиме формуванню єдиної позиції ЄС щодо питань європейської інтеграції та членства України в НАТО.

Нагадаємо, 13 липня президент України Володимир Зеленський заявив, що зустріч у "нормандському форматі" (Україна, Німеччина, Франція та РФ) відтерміновується через позицію Росії, яка не погоджує так звані "кластери" щодо практичного втілення в життя Мінського процесу.

12 липня у Берліні у Зеленського відбулася зустріч з німецькою канцлеркою Ангелою Меркель. Упродовж дводенного візиту до Німеччини Володимир Зеленський також зустрівся із німецьким колегою, а ще познайомився із кандидатом у канцлери із наразі максимальними шансами обійняти крісло Меркель - Арміном Лашетом. Утім, саме з Ангелою Меркель президент говорив найдовше - не одну годину, як планувалося.

Новини України: в ексклюзивному інтерв'ю Зеленський розповів, що обговорював із Меркель

Новини України: в ексклюзивному інтерв'ю Зеленський розповів, що обговорював із Меркель

Повʼязані теми:

Наступна публікація