ЄС хоче заборонити авіаперельоти до Харкова, Дніпра та Запоріжжя

ЄС хоче заборонити авіаперельоти до Харкова, Дніпра та Запоріжжя

Фото: pixabay.com

Такий документ надійшов Державіаслужбі України.

Державній авіаційної служби України від Європейського агентства авіаційної безпеки (EASA) надійшов проект бюлетеня, яким вводяться обмеження авіаційного руху на Сході України.

Про це повідомляє Харківська міськрада із посиланням на інформацію компанії "Нью Сістемс АМ", яка управляє аеропортом "Харків".

Зокрема, у бюлетені визнаються небезпечними польоти в межах Дніпропетровського району польотної інформації, до складу якого входять аеропорти "Харків", "Дніпропетровськ" та "Запоріжжя".

Тож депутати Харківської міськради звернулася до глави уряду Володимира Гройсмана. Вони просять його винести це питання на вищий державний рівень і звернутися до EASA з проханням не вводити документ в дію, обмежившись чинними заборонами на польоти над зоною проведення АТО.

"У випадку прийняття цього документа авіасполучення між Харковом та іншими країнами буде припинене, таким чином, Харків опиниться в авіаційній ізоляції. Слобожанщина може стати непривабливим регіоном для іноземних інвесторів, а також істотно ускладняться ділові подорожі представників локального бізнесу, що зробить серйозний негативний вплив на економічний стан Центральної та Східної частин України", - говориться у зверненні.

Звернення до Гройсмана було ухвалене сьогодні, 20 вересня, на сесії міськради.

Нагадаємо, 13 грудня 2014 року Державна авіаційна служба України заборонила польоти в аеропорти Харкова, Дніпропетровська та Запоріжжя. Про це повідомив керівник відомства Денис Антонюк. Заборона набула чинності в 00:00 13 грудня.

У листопаді 2014 року Україна заборонила російському "Аерофлоту" літати до Харкова та Дніпропетровська. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація