Єврейська громада Києва звинуватила НАБУ в незаконному стеженні – Бюро відхрещується

Єврейська громада Києва звинуватила НАБУ в незаконному стеженні – Бюро відхрещується

Фото: pixabay.com

Для стеження нібито використовували автомобілі з підробленими номерами.

Єврейська громада Києва звинуватила НАБУ в незаконному стеженні.

Про це йдеться у заяві головного рабина України та Києва Моше Реувена Асмана, оприлюдненій 30 жовтня на сайті Єврейської громади Києва.

Стверджується, що стеження за центральною синагогою та вірянами здійснювалось в жовтні. Серед іншого зазначено, що в цей час служба безпеки громади виявила осіб, які "професійно здійснювали приховане спостереження" за центральною синагогою на вулиці Шота Руставелі та вірянами.

Крім того, за їхньою інформацією, для стеження використовували автомобілі з підробленими номерами.

Під час перевірки синагоги виявлено "несанкціоновані пристрої зняття інформації". За даними джерел Єврейської громади, людей, які стежили, ідентифікували як причетних до НАБУ.

Рабин звернувся із вимогою до правоохоронних органів надати правову юридичну оцінку таким діям, провести розслідування та покарати винних.

Своєю чергою в НАБУ заявили, що ця інформація не відповідає дійсності.

"Жодних пристроїв для прихованого зняття інформації у приміщенні центральної синагоги міста Києва Національне бюро не встановлювало, візуального спостереження за будівлею не здійснювало", - йдеться в повідомленні НАБУ у Facebook.

У Бюро наголосили, що у фокусі його розслідувань – діяльність вищих посадових осіб у державній владі безвідносно до їхньої належності до релігійних чи будь-яких інших громад.

Інформація про те, що, буцімто Національне бюро здійснює незаконні слідчі дії щодо єврейської громади Києва, не...

Опубліковано НАБУ Середа, 31 жовтня 2018 р.

Нагадаємо, 19 вересня співробітники Управління державної охорони виявили кабель для прослуховування, який прокладали з будівлі лікарні "Охматдит" до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Керівник САП Назар Холодницький підозрює у встановленні прослуховування НАБУ. Автомобіль із співробітниками бюро був заблокований неподалік САП. Сам же директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник у цей час мав бути присутній на засіданні антикорупційного комітету парламенту, однак туди не з’явився. Натомість спецназ НАБУ приїхав до будівлі САП визволити заблокованих колег. Бійці застосували силу до представників інших правоохоронних структур, а також розбили машини, котрими було заблоковано авто НАБУ.

Холодницький заявив про спробу прослуховування кабінету прокурора у справі "Роттердам+"

Холодницький заявив про спробу прослуховування кабінету прокурора у справі "Роттердам+"
Наступна публікація