"Євробляхери" оголосили про припинення блокування доріг України

"Євробляхери" оголосили про припинення блокування доріг України

Фото: УНІАН

Учасники акції заявили, що мають "переформатуватись".

Учасники акції з блокування доріг по Україні та під Верховною Радою припиняють блокування автотрас. Про це під парламентом заявили лідери протесту.

"Сьогодні акцію громадянської непокори під стінами ВР та на автошляхах України ми призупиняємо. Нам треба переформатовуватись", - оголосив голова організації "АвтоЄвроСила" Олег Ярошевич.

"Євробляхери" кажуть, що знімають блокаду з доріг, бо вона вичерпала свою доцільність. Натомість дочекаються на підпис законопроектів, проти яких вони виступають, спікером ВР, а потім перемістяться з протестом під Адміністрацію президента – саме Порошенко зможе накласти вето на документи.

Коли саме вийдуть до АП та які подальші кроки впровадять, обіцяють повідомити згодом. Протестувальники наголосили, що протягом цієї перерви згуртовуватимуть сили та вироблять нову стратегію спротиву.

Офіційне звернення щодо подальших дій АЄС та інших

Опубліковано Авто Евро Сила Середа, 21 листопад 2018 р.

Нагадаємо, Верховна Рада проголосувала за внесення змін до Податкового кодексу щодо акцизного податку на автомобілі у другому читанні і в цілому. У тексті законопроекту залишився коефіцієнт віку, проте з поправкою, що він не може перевищувати 15. Тобто акциз навіть на 20-річну автівку рахуватиметься із коефіцієнтом віку 15. Також поправки вводять знижувальний коефіцієнт 0,5 до акцизу. Таким чином вводиться 50% знижка на акциз на перші три місяці від початку введення змін у дію. Цей законопроект 21 листопада передано на підпис президенту

Громадська організація "Авто Євро Сила" оголосила, що 20 листопада почнеться безстрокова всеукраїнська "акція громадської непокори". Вони почали перекривати дороги державного значення. Активісти домагалися, щоб влада врахувала їхні вимоги, зокрема - про скасування коефіцієнту віку в розрахунку вартості акцизу. На другий день протесту очільник МВС заявив, що " ліберальна лояльність до учасників акції закінчилася", і ухвалене рішення про розчищення доріг.

На Рівненщині під час перекриття траси "Київ-Чоп" між "євробляхерами" та копами зчинився конфлікт

На Рівненщині під час перекриття траси "Київ-Чоп" між "євробляхерами" та копами зчинився конфлікт

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація