Єврокомісія прийняла рішення щодо безвізового режиму з Україною

Єврокомісія прийняла рішення щодо безвізового режиму з Україною

Фото: Getty Images

У ЄК пояснили, що рішення наразі залежить від Європарламенту та Ради ЄС

Єврокомісія прийняла політичне рішення щодо лібералізації безвізового режиму із Україною. Про це заявив президент ЄК Жан-Клод Юнкер, пише "Укрінформ".

За словами очільника Єврокомісії, Україна, як і Грузія, виконує всі вимоги для отримання безвізового режиму. Відтак, наразі рішення залежить від Європарламенту та Ради ЄС.

"Україна і Грузія виконують критерії з лібералізації візового режиму. Існують певні труднощі, але ми спільно долаємо їх. Країни фактично готові до цього, ми у Єврокомісії вже ухвалили політичне рішення. Справа за Європарламентом та Радою ЄС, які ухвалять відповідне рішення", - сказав Юнкер.

Нагадаємо, у пропозиції Єврокомісії щодо лібералізації безвізового режиму ЄС з Україною, буде міститися норма, що дозволяє країнам ЄС тимчасово відновити візи, якщо відбудеться сплеск міграції. Щоб пропозиція Єврокомісії набула чинності, її повинні схвалити більшість країн-членів ЄС та Європейський парламент.

Раніше у Євросоюзі заявляли про плани щодо введення візи для громадян Канади та США. Такий крок ЄС може зробити у відповідь на відмову США та Канади надати безвізовий режим для громадян деяких країн-членів ЄС, таких як Румунія, Болгарія, Хорватія, Кіпр та Польща. Відповідну пропозицію планують внести на обговорення вже наступного тижня. Експерти зазначають, що питання віз для громадян США та Канади може нашкодити відносинам сторін, які зараз домовляються про запровадження трансатлантичної зони вільної торгівлі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація