Євросоюз озвучив позицію стосовно виборів до Держдуми у Криму

Євросоюз озвучив позицію стосовно виборів до Держдуми у Криму

Фото: Reuters

ЄС буде слідувати політиці невизнання анексії Криму.

Позиція Європейського Союзу щодо незаконної анексії Криму та Севастополя залишається незмінною, наголошує віце-президент Європейської комісії з євро- та соціального діалогу Валдіс Домбровскіс.

Про це він сказав під час спільного брифінгу з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом, повідомляє "Інтерфакс Україна"

"Що стосується виборів, то, як ви знаєте, Європейський Союз дотримується своєї політики невизнання незаконної анексії Криму та Севастополя, і Європейський Союз і далі буде продовжувати слідувати цій політиці", - сказав він, відповідаючи на питання, чи визнає Єврокомісія легітимність виборів до Державної Думи РФ.

Нагадаємо, голова Верховної Ради України Андрій Парубій в Страсбурзі передав голові Парламентської Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Педро Аграмунту ноту Міністерства закордонних справ України та заяву українського парламенту про невизнання виборів до Державної Думи Російської Федерації на території анексованого Криму.

18 вересня відбудуться вибори до російської Держдуми. Кілька днів тому Україна закликала світ ігнорувати вибори до Держдуми в окупованому Криму – Рада ухвалила постанову про звернення до парламентів іноземних держав, парламентських асамблей та міжнародних організацій. 10 вересня президент України Петро Порошенко доручив поінформувати владу РФ про те, що проведення російських виборів на території України неможливе

Пізніше МЗС РФ заявило, що голосування на виборах до Держдуми Росії в Україні відбудеться, попри відмову української влади.

Російські наміри провести вибори до Держдуми в окупованому Криму засуджує Євросоюз

Російські наміри провести вибори до Держдуми в окупованому Криму засуджує Євросоюз

Повʼязані теми:

Наступна публікація