Євросоюз закликав Україну пришвидшити аудиторську реформу

Євросоюз закликав Україну пришвидшити аудиторську реформу

Фото: УНІАН

У ЄС вважають, що наразі реформа відбувається із значним запізненням та зустрічає опір. 

В ЄС закликають Україну пришвидшити реформу аудиторської діяльності - впровадити законопроект №6016-д "Про аудит фінансової звітності та аудиторську діяльність". Про це йдеться у повідомленні представництва ЄС в Україні у Facebook.

Зазначається, що наразі реформа відбувається із значним запізненням та зустрічає опір. 

"Маємо з прикрістю відмітити, що реформа аудиторської діяльності, яка відбувається в Україні із суттєвим запізненням, при впровадженні продовжує зустрічати опір. Впровадження європейських та міжнародних стандартів в сфері аудиту та нагляду за аудиторською професією є частиною зобов'язань України в контексті Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Дійсно, імплементація Угоди передбачає впровадження в Україні нових правил, практик та інституцій, які будуть відрізнятись від усталених процедур. Необхідні зміни мають сприйматися відкрито та позитивно", - йдеться у повідомленні.

У представництві також зазначають, що пришвидшення реформи є "необхідним для відновлення репутації професії, встановлення довіри до фінансової звітності суб'єктів економічної діяльності та сприяння інвестиціям та міжнародній торгівлі".

"Сподіваємося, що проект закону набуде чинності найближчим часом і нова регуляторна система для аудиторської діяльності буде впроваджена якнайшвидше", - додають там.

ЄС закликає до якнайшвидшого вступу в дію законопроекту № 6016-д "Про аудит фінансової звітності та аудиторську діяльніс...

Опубликовано European Union in Ukraine 15 января 2018 г.

А тим часом президент України Петро Порошенко заявив про те, що 2018 року має продовжитися активне реформування країни. За його словами, у цьому році заплановано низку важливих для реформування законопроектів у фінансовій, судовій, інвестиційній сфері та ринку землі. 

США та Євросоюз розкритикували нову атаку на антикорупціонерів в Україні

США та Євросоюз розкритикували нову атаку на антикорупціонерів в Україні

Повʼязані теми:

Наступна публікація