Юристи прокоментували можливі наслідки для медиків "Феофанії" за історію з "інфарктом" Насірова

Юристи прокоментували можливі наслідки для медиків "Феофанії" за історію з "інфарктом" Насірова

Фото: УНІАН

Ніякого суворого покарання для лікарів адвокати не очікують.

Після оголошення висновків комісії МОЗу щодо безпідставності діагнозу "інфаркт" для Романа Насірова лікарями "Феофанії" для цього медзакладу постало питання захисту репутації. Однак у міністерстві відмовляються коментувати методологію, склад і тривалість роботи комісії перед оприлюдненням вердикту, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Прізвища медиків розголошує головний лікар Феофанії, який і сумнівається у кваліфікації експертів, називаючи їх "дитячими кардіологами". Декілька фахівців і справді працюють у центрі дитячої кардіології, однак у ньому ж від 2010 року існує клініка для дорослих – і в адміністрації переконують, що лікарі саме звідти.

Адвокати розповіли, чим загрожує "Феофанії" неправильний діагноз Насірова

Адвокати розповіли, чим загрожує "Феофанії" неправильний діагноз Насірова

У "Феофанії" тим часом виправдовуються, що діагноз "інфаркт" прозвучав лише раз, коли пацієнт щойно поступив зі скаргами на високий тиск і здавлюючий біль у грудях, а разом із ним у лікарні з'явилося два десятки озброєних автоматами людей – тож наляканий медик міг сказати перед телекамерами щось не найбільш виважене.

Разом із тим юристи переконані, що ніяких наслідків помилка лікарів "Феофанії" не матиме, бо медицина ніколи не була точною наукою, і навіть у разі смерті пацієнта відповідальність передбачена дисциплінарна. Тож і ніякого кримінального провадження стосовно медиків відомчої лікарні адвокати не очікують, бо вважають справою безперспективною і програшною для обвинувачення при судовому розгляді. Опосередковано про це може свідчити й відсутність коментарів правоохоронців, а також відмова МОЗу влаштовувати перевірку у "Феофанії" після останніх подій.

Кореспондент ТСН Валентина Мудрик

Повʼязані теми:

Наступна публікація