З екснардепа Микитася стягнули 80 млн гривень застави за порушення зобов’язань

З екснардепа Микитася стягнули 80 млн гривень застави за порушення зобов’язань

Фото: УНІАН

Суд також збільшив суму застави.

Вищий антикорупційний суд стягнув з колишнього народного депутата Максима Микитася, підозрюваного у заволодінні чужим майном, 80 млн гривень застави, яка була застосована як запобіжний захід.

Про це повідомили у пресслужбі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"3 квітня 2020 року слідчим суддею ВАКС за результатами розгляду клопотання прокурора САП із заставодавця - одного із підозрюваних у справі заволодіння квартирами Нацгвардії стягнуто заставу у розмірі 80 млн гривень", - йдеться у повідомленні.

До того ж підозрюваному збільшили розмір застави до 100 млн гривень із покладенням відповідних обов'язків.

Як зазначається, прокурор подав клопотання до суду через порушення Микитасем обов'язків, покладених на нього у кримінальному провадженні.

"У вказаному клопотанні прокурор також клопотав про зміну запобіжного заходу та застосування застави у більшому розмірі із покладенням на підозрюваного обов'язків, передбачених ст. 194 КПК України. ВАКС погодився з доводами прокурора та задовольнив клопотання САП у повному обсязі", - додали у САП.

Нагадаємо, на початку жовтня підозрюваному у заволодінні чужим майном Микитасю вручили клопотання про застосування запобіжного заходу. Схема, до якої політика вважають причетним, "наварила" понад 80 млн грн. 7 жовтня за Микитася внесли передбачену заставу, і він вийшов на волю.

22 жовтня Вищий антикорупційний суд змінив запобіжний захід для колишнього народного депутата Максима Микитася, заарештувавши його до 14 листопада. Розмір грошової застави суттєво змінився – зріс із 5,5 мільйонів до 80 мільйонів гривень.

Згодом прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури заявив, що Микитась роздумував про вбивство свідка у справі проти нього.

11 грудня у колишнього депутата Верховної Ради відбулися обшуки у рамках досудового розслідування кримінального провадження щодо можливого відмивання 200 мільйонів гривень.

20 січня Микитася зняли з рейсу до Лондона.

Повʼязані теми:

Наступна публікація